Sykkelstjerne med positiv dopingtest

Tom Danielson er tidligere tatt.

TESTET POSITIVT:  Tom Danielson har avlagt en positiv dopingprøve. Det offentliggjorde 37-åringen selv. Foto: Chris Graythen/Getty Images/AFP
TESTET POSITIVT: Tom Danielson har avlagt en positiv dopingprøve. Det offentliggjorde 37-åringen selv. Foto: Chris Graythen/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den amerikanske syklisten Tom Danielson offentliggjorde mandag at han har levert en positiv dopingtest. 37-åringen, som tidligere har sonet dopingdom, nekter for å ha brukt noe ulovlig.

Danielson la ut flere meldinger på sin Twitter-konto mandag morgen norsk tid, for å informere om at han har levert en positiv dopingprøve.

- USADA har informert meg om at jeg 9. juli testet positivt utenfor konkurranse på det som skal være syntetisk testosteron. Jeg har ikke tatt dette eller noen andre ulovlige midler. Jeg har snakket med dem og står nå over Tour of Utah mens jeg venter på B-prøven. Jeg undersøker også hvordan jeg kan ha testet positivt. Jeg ville aldri tatt noe ulovlig, spesielt ikke etter hva jeg har gått gjennom de siste årene, skriver han.

I 2012 innrømmet Danielson å ha brukt bloddoping tidligere i karrieren. Han ble da utestengt i seks måneder og fikk alle resultater mellom mars 2005 og september 2006 strøket.

Har du Norway Cup-tips?

Årets Norway Cup arrangeres 26. juli-1. august og er den 43. turneringen i rekken. I år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

- Jeg er veldig lei meg, frustrert og sint. Jeg kan ikke forstå hvordan dette kunne skje, og kan ikke akseptere at det er sant, skriver han videre.

Danielson sykler for Cannondale-Garmin. Han var med på skandalelaget Discovery sammen med blant andre Lance Armstrong fra 2005 til 2007.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer