FULGTE SOM EN SKYGGE: Alejandro Valverde vant en etappe for første gang i Giro d'Italia, men Steven Kruijswijk (rosa trøye) fulgte ham tett og har fortsatt et klart forsprang i sammendraget. Foto: Claudio Peri / Epa / NTB scanpix
FULGTE SOM EN SKYGGE: Alejandro Valverde vant en etappe for første gang i Giro d'Italia, men Steven Kruijswijk (rosa trøye) fulgte ham tett og har fortsatt et klart forsprang i sammendraget. Foto: Claudio Peri / Epa / NTB scanpixVis mer

Sykkelstjerne mener giroen er «avgjort»

- Han er den sterkeste rytteren.

(procycling.no): Han vant spurten om etappeseiren, helt som ventet, på den 16. rittdagen i Giro d'Italia.

Movistar-veteranen Alejandro Valverde (36) greide dog ikke å riste av seg den overraskende sammenlagtlederen Steven Kruijswijk (28).

Dermed ble det bare små endringer dem i mellom i giro-sammendraget tirsdag. De seks ekstra bonussekundene var alt Valverde klarte å knappe inn på tid han har tapt til LottoNL-Jumbos kaptein Kruijswijk tidligere.

Derfor tror den rutinerte spanjolen at slaget, når det dreier seg om å få den rosa ledertrøya til odel og eie i Torino på søndag, er tapt.

Etter målpasseringen i Andalo ligger Valverde 3.23 minutter på etterskudd. Mellom dem ligger Orica GreenEdges colombianer Esteban Chaves (26) på andreplassen, nøyaktig tre minutter bak nederlandske Kruijswijk.

- Sett ut ifra det som skjedde i dag, så er han den sterkeste rytteren i Giro d'Italia. Det er selvsagt to tøffe dager til i fjellene. Men basert på hvordan han sykler, og kjennskapen han har til dette rittet, så tror jeg han vinner, uttaler Valverde ifølge Cycling Weekly.

Første seier Valverde, som tross sin høye alder sykler Giro d'Italia for første gang, later til å konsentrere seg om en plass blant de tre beste sammenlagt i debuten i Italias store treukersritt.

Tirsdag fikk han med seg sin første etappeseier i giroen noensinne. Samtidig tapte rivalen Vincenzo Nibali mye tid. Astana-profilen har ikke vist gode gammel form i fjellene i denne giroen.

• Les mer: Giro d'Italia-lederen imonerte stort igjen

- Kruijswijk ser veldig sterk ut og det blir vanskelig å slå ham. Jeg ligger tett på andreplassen og Chaves. Nibali er fortsatt der og er en veldig angrepsvillig rytter. Han kommer til å angripe meg og forsøke å komme seg opp på pallen, tror Valverde.

Bare vunnet i Norge Kruijswijk har utvilsomt skaffet seg en god ledelse rivalene i sammendraget.

Tre strake andreplasser er det blitt på den tidligere Arctic Race of Norway-vinneren de siste dagene. Etappeseirer er det imdlertid ikke blitt på 28-åringen ennå.

- Andreplass enda en gang! Jeg ønsket å vinne for laget, men situasjonen er ideell for den rosa trøya siden jeg er tre minutter foran Esteban Chaves og de andre, sa Kruijswijk ifølge Cyclingnews.

- Jeg følte meg veldig bra, så jeg måtte få det beste ut av denne korte, men virkelig harde etappen. Jeg ble nødt til å følge Nibali da han angrep tidlig. Jeg forventet ikke så mange angrep på dagen etter en hviledag, fortsatte han.

Kruijswijk har ikke vært en typisk vinner i karrieren så langt. Den nevnte Artic Race-triumfen sikret han seg i 2014, og det er faktisk det eneste etapperittet han har vunnet sammenlagt som proff.

I 2011 kapret han også en etappeseier i Tour de Suisse. Ellers er det tomt for førstepremier i trofesamlingen hans.

Nederlenderen er med i Giro d'Italia for sjette gang. Sjuendeplassen fra 2015-versjonen er den beste prestasjonen han har levert sammenlagt fra tidligere. Da var han nesten elleve minutter bak vinneren Alberto Contador. Sistnevnte deltar ikke i giroen i år.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.