I TRØBBEL: Greg Van Avermaet risiskerer to års utestengelse ifølge en stor belgisk avis. Foto: Laetitia Notarianni (Reuters/Scanpix)
I TRØBBEL: Greg Van Avermaet risiskerer to års utestengelse ifølge en stor belgisk avis. Foto: Laetitia Notarianni (Reuters/Scanpix)Vis mer

Sykkelstjerne mistenkt for doping

Laget har startet intern etterforskning.

(procycling.no): Greg Van Avmermaet ble nummer to i fjorårets Flandern rundt og er også i år en av de store favorittene.

Men nå spørs det om belgieren i det hele tatt kommer til å komme på start.

Ifølge den belgiske avisen Het Nieuwsblad skal nemlig BMC-rytteren være mistenkt for doping i 2011.

- Greg Van Avermaet er offisielt mistenkt for doping, skriver avisen.

Det er Van Avermaets kontakt med legen Chris Mertens som er årsaken til saken.

Det skal ikke være snakk om tung doping som EPO, men Van Avermaet skal ha injisert restitusjonsprodukter, noe som ikke er lov.

Stjernerytteren skal inn til høring fredag 13. mars i regi av det belgiske sykkelforbundet, men nekter selv for å ha gjort noe galt.

Likevel mener Het Nieuwsblad at det ligger an til en toårig utestengelse.

Også sykkelkrossrytterne Tom Meussen og Bart Wellens, i tillegg til en rekke andre, skal være involvert i saken, som er blitt etterforsket i tre år.

Van Avermaets lag, BMC, fikk melding om saken fredag.

- På fredag fikk BMC beskjed fra det belgiske sykkelforbundet om at Greg Van Avermaet har blitt spurt om å delta i en høring i forbindelse med etterforskningen av Dr. Chris Mertens, heter det i en pressemelding fra laget.

- Laget har vært klar over etterforskningen av Dr. Mertens fra flere saker publisert i media, men inntil fredag, 27. februar, hadde vi ikke fått bekreftet at en av lagets ryttere måtte møte opp.

BMC har nå startet en intern etterforskning, men støtter inntil videre sin belgiske kaptein.

- På det nåværende tidspunktet har vi ingen informasjon som tilsier at regler er blitt brutt. Laget er klar over at Van Avermaet ble behandlet av Dr. Mertens, men er ikke klar over noen behandlinger som bryter noen regler.

Til tross for den mulige utestengelsen, fortsetter Van Avermaet å sykle ritt. Allerede lørdag deltar han i Omloop Het Nieuwsblad.

- Basert på informasjonen som er tilgjengelig for laget på dette tidspunktet, har vi ikke valgt å fjerne Van Avermaet fra aktiv status.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.