Tour de France

Sykkelstjerne sendt til sykehus

Belgieren ble fraktet vekk i ambulanse etter å ha krasjet med gjerdet.

KRASJET: Wout van Aert (i hvitt) ble sendt til sykehus etter å ha krasjet i en sving. Foto: NTB Scanpix
KRASJET: Wout van Aert (i hvitt) ble sendt til sykehus etter å ha krasjet i en sving. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Wout van Aert lå an til å kjøre inn til ny bestetid på fredagens tempoetappe i Tour de France, men i en sving med rundt én kilometer igjen gikk det galt for den belgiske tempomesteren.

Jumbo-Visma-rytteren tok svingen for skarpt, og endte med å rive ned gjerdet ved siden av veien.

24-åringen ble liggende i flere minutter ved siden av veien, mens tilskuerne rev av reklametekstilet og dekket til Tour de France-debutanten, som lå nede i tydelige smerter. Han fikk raskt behandling av det medisinske personellet. Etter rundt et kvarter ble han fraktet vekk i ambulanse.

Jumbo-Visma skriver på Twitter at Van Aert var ved bevissthet etter krasjen og at han har pådratt seg et kjøttsår i øvre del av det høyre beinet.

Van Aert har levert et strålende Tour de France så langt, med seier på lagtempoen, flere dager i hvit trøye, andreplass på den femte etappen og seier på den tiende etappen.

Kasper Asgreen hadde beste tid mens Van Aert var på vei mot mål (Thomas De Gendt tok over ledelsen like etter) og reagerte umiddelbart på Twitter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer