TESTET POSITIVT : Daryl Impey har testet positivt for doping, og får dermed ikke kjøre årets Tour de France. Foto: AFP PHOTO / JEFF PACHOUD
TESTET POSITIVT : Daryl Impey har testet positivt for doping, og får dermed ikke kjøre årets Tour de France. Foto: AFP PHOTO / JEFF PACHOUDVis mer

Sykkelstjerne tatt for doping

Påstår han er uskyldig.

(procycling.no): Daryl Impey (Orica-GreenEdge) har testet positivt for det forbudte stoffet probenecid i forbindelse med det Sør-Afrikanske mesterskapet på tempo, som ble avholdt i januar.

Probenicid er et vanndrivende middel som ikke er prestasjonsfremmende i seg selv, men kan brukes til å maskere bruken av andre stoffer.

- Jeg hadde ingen kjennskap til Probenecid, og har heller aldri tatt stoffet med vilje. Jeg er en tilhenger av ren idrett og skal gjøre alt som er nødvendig for å fjerne all mistanke, skriver Impey på sin hjemmeside. 

29-åringen hadde den gule trøyen i Tour de France i fjor i to dager. Da var det Edvald Boasson Hagen (Team Sky) som lå som nummer to i sammendraget.

I år har Impey kun vunnet én seier, den tredje etappen i det tyske etapperittet Bayern-Rundfahrt. 

Les også: Kaggestad: - Spesielt at det tar så lang tid. 

B-prøve positiv
Sør-Afrikaneren bekrefter at B-prøven allerede er analysert.

- Jeg fløy tilbake til Sør-Afrika og var presentert med analysen av B-prøven 27. juni 2014. Resultatet bekreftet den opprinnelige analysen, forklarer han. 

Dermed kan han vente seg en utestengelse fra sykkelsporten, med mindre han klarer å bevise sin uskyld. 

- Meldingen kom som et sjokk på meg bare et par dager før starten av Tour de France, spesielt siden tester jeg hadde tatt 8. og 9. februar 2014 ikke var positiv.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg er veldig fortvilet over dette, ettersom jeg alltid har vært ren gjennom hele min karriere. Hvert resultat jeg har oppnådd frem til i dag har vært et resultat av hardt arbeid, sier Impey. 

I 2012 testet Fränk Schleck positivt for Xipamide, som er et lignende stoff med samme effekt som Probenecid. Han ble utestengt i ett år, og det er nok også straffen Impey kan vente seg.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.