- Sykkelstjerne tatt med kokain

Tom Boonen skal ha testet positivt. - Politiet fant stoff i razzia hos foreldrene.

(Dagbladet.no):  Den belgiske spurtkongen og Thor Hushhovds rival Tom Boonen (27) skal ha testet positivt på kokain 25. mai før han vant Belgia Rundt - og politiet skal ha funnet kokain i leiligheten hans hjemme hos foreldrene i Postel.

Det er den belgiske avisa Hetlaatste Nieuws som melder nyheten om verdensmesteren fra 2007 - som nok er større i Belgia enn Thor Hushovd er i Norge.

Sykkel-nettstedet Cyclingnews skriver at testresultatene ikke er bekreftet av Det Internasjonale Sykkelforbundet.

Det har stormet rundt Boonen i lang tid etter at en annen belgisk rytter ble kokaintatt før jul i fjor - og fortalte at han hadde fått stoffet fra Boonen. I vinter krasjet verdensmesteren sin Lamborghini, og i vår har han mistet førerkortet to ganger - seinest med 1,0 i promille og 180 kilometer i en 90-sone.

Tom Boonen vant Belgia rundt 1. juni, og det var i en test seks dager tidligere, utenom konkurranse, at dopingjegerne skal ha funnet spor av kokain. Deretter skal politiet ha gjennomført en razzia hjemme hos sykkelkongen.

- Bare forbudt i konkurranse

Daglig leder Anders Solheim i Antidoping Norge sjekker reglementet for sikkerhets skyld.

- Kokain er i henhold til det internasjonale reglementet forbudt i konkurranse i alle idretter.  Men kokain står ikke på dopinglistene utenom konkurranse.

SKAL HA TESTET POSITIVT: Den belgiske sykkelstjernen Tom Boonen skal ha testet poitivt på kokain Foto: Pascal Pavani/AFP
SKAL HA TESTET POSITIVT: Den belgiske sykkelstjernen Tom Boonen skal ha testet poitivt på kokain Foto: Pascal Pavani/AFP Vis mer

- Så får man mene hva man vil om det skillet. Vi for vår del tar skarp avstand fra at idrettsutøvere i noen sammenheng bruker stoffer som er forbudt i henhold til sivile lover, sier Anders Solheim til Dagbladet.no.

Årets rytter 2005

Et fransk sykkelmagasin kåret Tom Boonen til årets rytter i 2005 på tross av Lance Armstrongs dominans i Tour de France.

Boonen, som kjører for Quick-Step, har seks etappeseire i den franske sykkelklassikeren. I 2007 vant belgieren den grønne spurt-trøya.

- Sykkelstjerne tatt med kokain