Sykkeltalent døde

Stortalentet Tijl De Decker (22) er død.

DØD: Tijl De Decker. Foto: NTB
DØD: Tijl De Decker. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det 22 år gamle sykkeltalentet Tijl De Decker er død etter å ha vært involvert i en ulykke på trening onsdag. Det bekrefter laget hans Lotto Dstny på Twitter.

- Det er med tungt hjerte at vi meddeler at Tijl De Decker har gått bort som følge av treningsulykken onsdag. Laget er i sorg, og vi sender kjærlighet og tanker til Tijls familie og nære i denne tøffe tiden, heter det i en uttalelse.

- Voldsom krasj

De Decker syklet for utviklingslaget til det beligske laget, og skulle kjøre for profflaget den kommende sesongen.

Han ble først lagt i kunstig koma etter ulykken på trening onsdag, før meldingen om hans død kom noen timer seinere.

- Tijl var involvert i en voldsom krasj og er stygt skadd, skrev laget på X/Twitter.

Uno-X: - Forferdelig tragisk

Ifølge belgiske Nieuwsblad skjedde uhellet på en treningstur, hvor rytteren skal ha blitt truffet av en bil.

- Forferdelig tragisk. Det viser hvor sårbar idretten og utøverne våre er både på konkurranse og trening, sier Uno-X-sjef Jens Haugland til NTB.

Lagets hans kunne innkassere en sterk seier da Søren Wærenskjold vant etapperittet Tour Poitou-Charentes i Frankrike fredag. Uno-X-sjefen klarte imidlertid ikke glede seg maks over den triumfen.

- Dette er en spesiell dag for oss i sykkelsporten. Våre tanker går til Belgia og Lotto-laget som mistet en rytter. Derfor kjenner jeg på en avdempet glede, sier han.

Politiet opplyser at de fortsatt etterforsker saken.

- Ulykken skjedde på offentlig vei utenfor sentrum. Syklisten ble alvorlig skadet og kjørt til sykehus, forteller Magalie Derboven, talskvinne for politiet, ifølge BT.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer