UCI-president avventer Froome-avgjørelse

Sykkeltopp tror ikke på Froome-avgjørelse før Tour de France

UCI-president David Lappartient skulle helst sett at Chris Froomes dopingsak allerede var avgjort, men han tviler på at en avklaring kommer før Tour de France.

AVVENTER AVGJØRELSE: Chris Froomes avga i fjor en dopingtest som inneholdt for høye verdier av salbutamol som finnes i astmamedisin. I mai vant Froome Giro d'Italia mens avgjørelsen om en utestengelse fortsatt vurderes. Foto: Francesco Fotia/AGF/REX/Shutterstock/NTB scanpix
AVVENTER AVGJØRELSE: Chris Froomes avga i fjor en dopingtest som inneholdt for høye verdier av salbutamol som finnes i astmamedisin. I mai vant Froome Giro d'Italia mens avgjørelsen om en utestengelse fortsatt vurderes. Foto: Francesco Fotia/AGF/REX/Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er én måned igjen til verdens største sykkelritt starter. Lappartient tror ikke Froome-saken er løst innen den tid.

- Jeg har hele tiden ønsket at saken skulle vært avgjort før Giro d'Italia. Nå vil jeg se en løsning før Touren, men jeg er realist og tror ikke det vil skje, sier Lappartient til den franske avisen Le Parisien.

Froome avga i september i fjor en prøve med altfor høye verdier av astmamedisinen salbutamol. Det skjedde under Vuelta a España. Stoffet er ikke ulovlig i seg selv, men en syklist kan ikke ha en konsentrasjon på mer enn 1000 nanogram per milliliter i kroppen. Froome hadde det dobbelte.

Sky-stjernen har gjennom hele saken bedyret sin uskyld. Sykkelhistorien har flere eksempler på ryttere som har fått karantene på grunn av et for stort innhold av salbutamol i kroppen.

Nylig tok briten sammenlagtseieren i årets Giro. Froome er dermed regjerende mester i alle de tre Grand Tour-rittene. I fjor vant han både Tour de France og Vuelta a España.

Lappartient har tidligere uttalt at det vil være en katastrofe om det ikke foreligger en avklaring i Froome-saken innen Touren starter 7. juli. I intervjuet med Le Parisien understreker UCI-presidenten at det er en kompleks sak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer