Sykkeltriumfen

Bedre på flate partier, raskere i fjellene og sterkere i innspurtene. Lance Armstrong var mer overlegen enn noen gang i sin sjette strake Tour de France-seier.

-  I fjor var jeg ikke topp trent og trodde jeg ville vinne ganske lett. Det er en farlig kombinasjon. I år kom jeg til Tour de France bedre forberedt og bedre trent enn noensinne, og jeg visste det ville bli tøft. Det er rett utgangspunkt. Jeg har gjennomført min beste Tour noensinne, sier Armstrong, etter å ha blitt historisk som vinner av seks Tour de France.

Skryter av Sheryl

32-åringen får skryt av laget, konkurrenter og venner fordi han er mer erfaren, smartere og roligere i år. Det siste mener han selv skyldes kjæresten Sheryl Crow.

-  Hun har fulgt store deler av rittet, og det er veldig beroligende å ha henne i nærheten. Hun har blitt skikkelig sykkel-fan, hun forstår ikke alt av gamet, men er veldig entusiastisk, forteller vinneren.

Han legger ikke skjul på at han er veldig lykkelig med sin nye kjæreste, men passer samtidig på å hilse hjem til barna sine i Texas. Luke (5) og tvillingene Isabelle og Grace (2 1/2) følger pappas sykkeltråkk på tv.

-  Luke forstår mye av rittet, og vet at pappas jobb er å skaffe den gule trøya. Jentene mine er mest opptatt av at jeg ikke hadde hjelm på i en stigning mot mål. «Pappa er slem, pappa er slem», ropte de til tv-en. De har jo selv fått streng beskjed om å alltid ha på hjelm når de sykler, smiler pappa Lance.

Umulig å forstå

Armstrong startet triumfferden inn til Paris med et glass champagne og en ny gullhjelm. Laget US Postal poserte underveis til ære for fotografene, og selv konkurrenten Jan Ullrich skålte med amerikaneren.

-  Det har ikke sunket inn ennå hva seks seirer i Tour de France betyr. Jeg tror det vil ta noen år før jeg forstår hva jeg har oppnådd, sier Armstrong.

Han har tidligere sagt at han har lyst til å satse på andre ritt enn Tour de France framover, men i går var han ikke sikker på om han klarer å holde seg unna i 2005.

-   Tour de France er for stort til å holde seg unna. Og jeg har hatt det så morsomt i år. Det var som om jeg var 13 år igjen og syklet med kameratene mine. I år har jeg virkelig funnet tilbake til gleden ved å sykle, sier den historiske 32-åringen.  Årets Tour de France hadde en snittfart på 40,55 km i timen, det er det nest raskeste i historien.

HILSER FOLKET: Lance Armstrong tok i går sin sjette strake seier i Thor de France. Neste år er han tilbake. - Tour de France er for stort til å holde seg unna.