Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykkelverdenen sørger etter det tragiske dødsfallet: – Ditt evige smil vil for alltid forbli en inspirasjon

Michael Goolaerts (23) døde etter å ha fått hjertestans i Paris-Roubaix.

OMKOM: Michael Goolaerts (nærmest kamera) på den første av brosteinssektorene i Paris-Robuaix. På den andre fikk han tragisk nok hjertestans og døde sent søndag kveld. Foto: TDWSport.com
OMKOM: Michael Goolaerts (nærmest kamera) på den første av brosteinssektorene i Paris-Robuaix. På den andre fikk han tragisk nok hjertestans og døde sent søndag kveld. Foto: TDWSport.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Hans første deltakelse i den store sykkelklassikeren Paris-Roubaix, ble dessverre også den eneste for Michael Goolaerts.

23-åringen ble filmet liggende langs grøften på den andre av totalt 29 brosteinspartier, Viesly à Briastre, og sent søndag kveld kom beskjeden om at han hadde omkommet.

Belgieren syklet for prokontinentallaget Veranda's Willems-Crelan Cycling Team, et lag han kom til før 2017-sesongen. De to siste sesongene har han også kjørt Flandern rundt, hvor han i år var aktiv i bruddet.

Goolaerts delte selv dette bildet av seg selv i sosiale medier etter Flandern rundt.

I begge de to rittene kjørte han på lag med stjerneskuddet Wout Van Aert, som representerte det belgiske laget på fremragende vis med niendeplass i Flandern rundt og 13. plass i Paris-Roubaix.

De to jevnaldrende belgierne har syklet sammen i det belgiske laget siden 2017, og Van Aert er blant de mange i sykkelmiljøet som har delt en siste hilsen med Goolaerts i sosiale medier i etterkant av dødsbudskapet.

– "Goolie", akkurat som meg født i 1994. Derfor har vi vært sammen i feltet i årevis. Jeg kan fremdeles ikke forstå at det kommer til en ende. Ditt evige smil vil for alltid forbli en inspirasjon for meg. Hvil i fred, skriver Van Aert på Twitter.

Marcel Kittel i Katusha-Alpecin skulle nå et tidlig fly mandag morgen, og fikk dermed først se dødsbudskapet mandag morgen.

– Våknet opp til disse nyhetene. Jeg kan ikke tro det. Jeg ønsket å fortelle dere om hvilken strålende erfaring gårsdagen var, men nå er det ikke verdt noe. Så trist å lese om døden til Michael. Mine kondolanser til familie, venner og laget, skriver Kittel.

Seieren i rittet gikk til Peter Sagan. Slovaken var raskt ute med å sende sine lykkeønskninger like etter rittet. Robert Spinazzè, som gjennom selskapet Spinazzè Group sponser Sagans lag, Bora-Hansgrohe, skriver mandag morgen at de ikke kan nyte seieren til Sagan.

– Vi er glad for gårdagens seier til Peter Sagan, men vi kan ikke nyte den fordi det var en annen vi ikke vant. Hvil i fred, Michael Goolaerts. Det er ikke mulig, kun 23 år gammel.

Det spanske laget Movistar delte også sin støtte mandag morgen.

– Helt knust etter dødsfallet til Michael Goolaerts. Må all styrke fra hele sykkelverdenen hjelpe lagkameratene, vennene og familiene hans med å komme gjennom denne utrolig triste tiden. Hvil i fred, mester.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!