Sykkelverdenen sørger etter det tragiske dødsfallet: – Ditt evige smil vil for alltid forbli en inspirasjon

Michael Goolaerts (23) døde etter å ha fått hjertestans i Paris-Roubaix.

OMKOM: Michael Goolaerts (nærmest kamera) på den første av brosteinssektorene i Paris-Robuaix. På den andre fikk han tragisk nok hjertestans og døde sent søndag kveld. Foto: TDWSport.com
OMKOM: Michael Goolaerts (nærmest kamera) på den første av brosteinssektorene i Paris-Robuaix. På den andre fikk han tragisk nok hjertestans og døde sent søndag kveld. Foto: TDWSport.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Hans første deltakelse i den store sykkelklassikeren Paris-Roubaix, ble dessverre også den eneste for Michael Goolaerts.

23-åringen ble filmet liggende langs grøften på den andre av totalt 29 brosteinspartier, Viesly à Briastre, og sent søndag kveld kom beskjeden om at han hadde omkommet.

Belgieren syklet for prokontinentallaget Veranda's Willems-Crelan Cycling Team, et lag han kom til før 2017-sesongen. De to siste sesongene har han også kjørt Flandern rundt, hvor han i år var aktiv i bruddet.

Goolaerts delte selv dette bildet av seg selv i sosiale medier etter Flandern rundt.

I begge de to rittene kjørte han på lag med stjerneskuddet Wout Van Aert, som representerte det belgiske laget på fremragende vis med niendeplass i Flandern rundt og 13. plass i Paris-Roubaix.

De to jevnaldrende belgierne har syklet sammen i det belgiske laget siden 2017, og Van Aert er blant de mange i sykkelmiljøet som har delt en siste hilsen med Goolaerts i sosiale medier i etterkant av dødsbudskapet.

– "Goolie", akkurat som meg født i 1994. Derfor har vi vært sammen i feltet i årevis. Jeg kan fremdeles ikke forstå at det kommer til en ende. Ditt evige smil vil for alltid forbli en inspirasjon for meg. Hvil i fred, skriver Van Aert på Twitter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer