Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Sykle til jobben»-aksjonen ga 40 000 til diabetes-forskning

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Diabetes koster samfunnet ti milliarder i året. Og nesten hele beløpet går til å «reparere» folk som allerede er blitt syke. Dette kom fram da årets «Sykle til jobben»-aksjon overrakte 40 000 kroner til Norges Diabetesforbunds forskningsfond i går.

Pengene kom fra den landsdekkende «Helsestafetten 2006», hvor 300 personer til sammen syklet distansen Lindesnes - Nordkapp, som en del av «Sykle til jobben»-aksjonen.

GlaxoSmithKline og Rica Hotels ASA sto for den praktiske gjennomføringen av Helsestafetten, og gav 100 kroner for hver registrerte deltaker i stafetten. Noe som resulterte i 40 000 kroner til forskning på diabetes type 2.

Mikroskopiske beløp til forskning

Det var disse pengene som tidligere i dag ble utdelt til forskningsfondet, og generalsekretær i Diabetesforbundet, Bjørnar Allgot, mottok sjekken på vegne av fondet.

Han benyttet anledningen til å peke på hvor lite penger som går til diabetesforskning, kontra reparasjon:

- Av de ti milliardene diabetes koster samfunnet årlig, er det kun fire promille som går til forskning. Det er høy kvalitet på norsk diabetesforskning, men lite omfang. Derfor setter både forbundet og forskerne stor pris på bidrag som dette.

God helse ingen selvfølge

PENGER I HVERT TRÅKK: Fornøyde givere og mottakere av penger fra årets «Sykle til jobben»-aksjon. Fra venstre Nina Bogerud Caspari fra Rica, Bjørnar Allgot fra Norges Diabetesforbund, Tom Gundersen fra «Sykle til jobben», Ole Arne Eiksund fra GSK, og Helsestafettenes ambassadør, og tidligere OL-vinner, Knut Knudsen. Foto: Hege Svanes
PENGER I HVERT TRÅKK: Fornøyde givere og mottakere av penger fra årets «Sykle til jobben»-aksjon. Fra venstre Nina Bogerud Caspari fra Rica, Bjørnar Allgot fra Norges Diabetesforbund, Tom Gundersen fra «Sykle til jobben», Ole Arne Eiksund fra GSK, og Helsestafettenes ambassadør, og tidligere OL-vinner, Knut Knudsen. Foto: Hege Svanes Vis mer

Prispengene ble overrakt av markedsdirektør i GlaxoSmithKline, Ola Arne Eiksund og markedssjef Nina Bogerud Caspari i Rica Hotels.

- Vi er svært fornøyde med stafetten. Når vi går sammen om slike ting, blir de lettere å få til, sa Eiksund.

- Ikke alle er i en situasjon der god helse er en selvfølge. Gjennom å gi bidrag til forskning, kan vi være med å legge forholdene til rette for at enda flere kan komme seg i aktivitet, sa Caspari.

- Godt mottatt

Arrangøren bak «Sykle til jobben»-aksjonen, Norges mosjons- og bedriftsidrettsforbund (NMBF), var strålende fornøyd med Helsestafettens bidrag:

- Stafetten ble veldig godt mottatt, og skapte masse positiv oppmerksomhet både rundt «Sykle til jobben»-aksjonen, og rundt budskapet vårt - viktigheten av å holde seg i aktivitet, sa kommunikasjonssjef i Norges Mosjon og bedriftsidrettsforbund, Tom Gundersen. Han avsluttet med en oppfordring til helsemyndighetene:

- Aksjonen fikk minst 22 000 mennesker i aktivitet, noe som mest sannsynlig gjør «Sykle til jobben» til landets største holdningsaksjon. Når man ser dette i lys av det samfunnsproblemet inaktivitet er, blir det et paradoks at norske myndigheter ikke finner en krone i støtte til et slikt tiltak.