Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykler for bedre folkehelse

Vil du være med og sykle Norge på langs?

(Dagbladet.no): Helsestafetten fortsetter gjennom Norge, og de som hadde møtt frem i Oslo denne uka fikk følge av en tidligere olympiske mester i sykling.

- Det er supert å ta noen tråkk for bedre helse, sier Atle Hunstad fra Norges mosjons- og bedriftsidrettsforbund, i det han tråkket i gang mot den drøyt 20 km lange etappen fra Vinderen gjennom Nordmarka til Nittedal stasjon.

Ender på Nordkapp

Helsestafetten går i disse dager gjennom Norge fra Lindesnes, og skal ende opp på Nordkapp samme dag som de aktive deltakerne i Sykle til jobben-aksjonen tar sine siste tråkk i konkurransen.

Helsestafettens mål er å sette mosjon på dagsorden. Rundt 30 minutter med fysisk aktivitet daglig kan gi en stor helsegevinst.

- 30 minutters aktivitet om dagen er et av fokusområdene i årets Sykle til jobben-aksjon. Denne stafetten er med på å bevisstgjøre oss viktigheten av fysisk aktivitet og også muligheten til å bidra til forskning på livsstilsykdommer, sier Hunstad.

Fedme og overvekt er en av de største truslene mot folks helse. For hver av syklistene som deltar i stafetten blir det 100 kroner mer i potten som går til diabetesforskning.

Gundersen er stafettdeltaker nummer 130, men det er langt igjen til Nordkapp. Målet er at over 1000 personer skal delta.

FRA LINDESNES TIL NORDKAPP: Knut Knudsen ledet etappefølget gjennom marka i Oslo. Stafetten avsluttes på Nordkapp i slutten av juni. Foto: CHARLOTTE SVENSEN
FRA LINDESNES TIL NORDKAPP: Knut Knudsen ledet etappefølget gjennom marka i Oslo. Stafetten avsluttes på Nordkapp i slutten av juni. Foto: CHARLOTTE SVENSEN Vis mer

Mesteren viste vei

Den tidligere olympiske mesteren i sykling, Knut Knudsen, fulgte troppen gjennom marka med gode råd og oppmuntring.

- Tett luka, Atle! hører vi Knudsen oppfordrer gjennom marka for at hele stafettfølge skal holde seg samlet.

Knudsen er ambassadør for Sykle til jobben-aksjonen. Han er brennende opptatt av mosjon for å ta vare på vår helse, dessuten peker han på hvor blide og glade vi blir ved å holde oss i form.

- Sykling er for alle, sier den ivrige mesteren som har syklet så mye at han kunne ha kommet seg rundt jorda 14 ganger i løpet av sin karriere.

I dag ankommer Helsestafetten Lillehammer etter å ha vært en tur innom Hamar i går.

Dersom din bedrift ønsker å delta kan du finne mer informasjon om når og hvor stafetten kommer til ditt distrikt på www.sykletiljobben.no.

<B>PENGER TIL FORSKNING: </B> Alle som skriver seg opp i stafettprotokollen støtter 100 kroner til diabetesforskning.
FRA NMBF: Tom Gundersen og Atle Hunstad fra "Sykle til jobben"-aksjonen var også med i sykkelfølget
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media