Sykler for etappeseier

Thor Hushovd har hatt både den grønne og gule trøya. Men i dag vil han vinne etappen.

(Dagbladet.no): I dag er det duket for nok en lang og ganske flat løype i Tour de France. Rytterne begynner i Amiens, og går i mål 200,5 kilometer seinere i Chartres.

Det er én klatring, etter 70 kilometer ved Mont des Fourches. Den er på 1,8 kilometer, og har en stigning på 4,3 prosent.

I tillegg er det innlagte spurter ved Beauvais (etter 57,5 km), Orvilliers (etter 142 km) og ved Maintenon (etter 180,5 km)

Thor Hushovd sier til Dagbladet i dag at han går for etappeseier. Flere ryttere kommer trolig til å gå tidlig i brudd, og du skal ikke se bort fra at en av syklistene til Lance Armstrongs US Postal kommer til å bli med i bruddet for å prøve å beholde den gule ledertrøya.

Robbie McEwen og Alessandro Petacchi. Men rett bak dem lusker blant andre Thor Hushovd, Erik Zabel, Jean-Patrick Nazon, Tom Boonen og en rekke andre. Og vi skal heller ikke se bort fra Kurt Asle Arvesen.

Det er meldt regn, noe som fikk store konsekvenser for Arvesens Team CSC i går. De raskeste rytterne er ventet i mål rundt klokka 17.10.

Dagbladet.no følger dagens ritt minutt for minutt. Oppdateringen skjer under etappegrafikken.

Thor Hushovd og Credit Agricole kom på 12. plass i gårsdagens lagtempo. I dag vil han først i mål.