Sykler for harde livet

Motiverer bedrifter til å tenke helse for de ansatte.

(Dagbladet.no): Sykle til jobben-aksjonen har over 11.000 registrerte deltakere, og det ennå over en uke før storinnrykket av registreringer er ventet.

- Vi er glade for at så mange er med på aksjonen vår. Vi har fått tilbakemeldinger fra kontaktpersoner rundt omkring i bedrifter at de enda ikke har registrert seg. Så vi regner med å tredoble deltakerantallet, smiler generalsekretær i Norges mosjons- og bedriftsidrettsforbund (NMBF), Atle Hunstad.

NMBF er arrangør av aksjonen som utgjør det som er Norges største sykkelaksjon hvert år. Organisasjonen jobber for å legge til rette for at den voksne befolkningen også skal ha morsomme og gode aktivitetstilbud gjennom idretten.

Spesielt satser de på å motivere bedrifter til å sette fokus på de ansattes helse gjennom å legge til rette for aktivitet.

- Vår visjon er Et sprekere Norge, gjennom tiltak som for eksempel Sykle til jobben-aksjonen håper vi bedrifter setter et ekstra stort fokus på gevinsten ved å ha ansatte som er i god fysisk form. Det er ikke så mye som skal til for at motivasjonen øker litt ekstra. Å sette fokus på den interne konkurransen eller bidra med noen fine premier kan være nok, sier Hunstad.

Erfaringene fra aksjonen viser at det er flere bedrifter som tilrettelegger spesielt under aksjonen.

- Vår bedrift støtter opp ansatte med 10 gavekort à kr 500.- som trekkes på høsten. Hver 5. gang vi sykler legger vi legge en lapp oppi hatten, som igjen øker vinnersjansene til gavekort. Dessuten gir vi 3 lapper til den som har tilbakelagt flest km T/R jobb, 2 til nest lengst osv, forklarer Knut Staavi i Strålfors / IPM.

www.sykletiljobben.no vil det i dag bli lagt ut et registreringsskjema der bedrifter som kun har registrert aktiviteten sin på skjemaer på jobben kan skrive inn sine resultater og være med i trekningen av fine premier.

STILLER OPP: Stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsen stilte velvillig opp som ambassadør for aksjonen.