Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykler i sin fars sykkelspor

Har du spørsmål til Knut Knudsen?

• Liker du å sykle? Meld deg inn i Sykle til jobben og kjemp om god helse og fine premier.

(Dagbladet.no): Knut Knudsen er en legende i norsk sykkelhistorie. Regner han sammen det han har syklet gjennom sin karriere hadde han kommet seg rundt jorda hele 14 ganger.

Han begynte å sykle tidlig, og fant fort ut at han ville sykle i hans fars sykkelspor. Faren var syklist før krigen og ble norsk mester i 1937.

Selv har Knut høstet flere premier. Blant dem kan gullmedaljen i München OL i 1972 nevnes, samt en rekke norske mesterskap både som junior og senior. I 1972 og 1973 ble det norske mesterskap på bane, 50 km tempo og 180 km landevei, i tillegg til VM gull i 1973 på 4000 meter forfølgelse.

For Knut betyr sykling fortsatt mye, selv om han lagt profflivet på hylla.

- Alle har hatt en sykkel, og vi husker alle den gangen vi lærte og sykle, sier Knudsen.

Han blir oppgitt over bedrifter som snakker om sykefravær, og mener flere bedrifter må satse på å skape en trivelig arbeidsplass.

- Er man syk er man syk, men trivselen kan man gjøre noe med ved å skape gode miljøer på en arbeidsplass. Bedriftsidretten kan være et slikt tiltak. Ved siden av å være sosialt er det viktig for de ansattes helse, sier han.

 Det norske lagtempolaget i sykling som tok en 4. plass under sommer OL i München i 1972. F.v. Arve Haugen, Thorleif Andresen, Knut Knudsen og Magne Orre. Foto: SCANPIX
Det norske lagtempolaget i sykling som tok en 4. plass under sommer OL i München i 1972. F.v. Arve Haugen, Thorleif Andresen, Knut Knudsen og Magne Orre. Foto: SCANPIX Vis mer

Har du spørsmål om trening, Knuts karriere eller annet?

AMBASSADØR: KNut Knudsen stilte velvillig opp for Sykle til jobben-aksjonen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling