Sykler Norge på langs

I går startet landets første og største helsestafett. Sykler du?

Meld deg på Sykle til jobben og registrer din aktivitet på Dagbladet.no.

(Dagbladet.no): Som en del av Sykle til jobben-aksjonen tråkker nå rundt 500 leger, sykepleiere og annet helsepersonell i gang en langtstrekkende stafett fra Lindesnes til Nordkapp.

Målet er å sette fokus på hvor viktig fysisk aktivitet er for å forebygge truende livsstilsykdommer.

- Rundt 30 minutter med fysisk aktivitet daglig kan gi en stor helsegevinst, sier en engasjert markedsdirektør Ole Arne Eiksund i GlaxoSmithKline.

Legemiddelfirmaet arrangerer stafetten sammen Rica Hotels, begge er gode samarbeidspartnere i årets Sykle til jobben-aksjon.

Fedme og overvekt er en av de største truslene mot folks helse. Type 2-diabetes er i dag den raskest voksende sykdommen i den vestlige verden.

Type 2-diabetikere har 2-3 ganger økt risiko for å dø av hjerte/karsykdommer, og om lag 180 000 nordmenn har denne sykdommen.

- Diabetesbehandlingen kan beskrives med formelen 4M, mat, mosjon, medisin og motivasjon. Mosjon er noe av det viktigste både for å forebygging og behandle sykdommen, sier Eiksund.

På veien nordover i landet vil stafetten passere flere store byer hvor det vil bli forskjellig type markering av sykkelstafetten.

Helsepersonell som deltar i stafetten vil bli registrert i en protokoll som vil følge stafetten gjennom hele landet. 100 kroner per registrert deltager går til Norges Diabetesforbunds forskningsfond.

Samme dag som flere tusen gjør sine siste tråkk i Sykle til jobben-aksjonen i slutten av juni, triller stafetten inn på Nordkapp-platået.

Se www.sykletiljobben.no for mer informasjon om stafetten og hvilken dag de er nær deg.

Les om: Syklet seg fra diabetes medisin

BIDRAR: Hver deltaker i stafetten bidrar til 100 kroner til diabetesforskning.