TVUNGET PAUSE: Edvald Boasson Hagen har brukket kragebeinet og er ute i minst fire uker. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
TVUNGET PAUSE: Edvald Boasson Hagen har brukket kragebeinet og er ute i minst fire uker. Foto: Pål Marius Tingve / DagbladetVis mer

Syklet 100 kilometer med brudd i skuldra

Nå mister Boasson Hagen vårens store mål.

(Dagbladet/procycling.no): Edvald Boasson Hagen krasjet i en stolpe i Gent-Wevelgem.

Samtidig kunne han vinke farvel til brosteinsklassikerne Flandern rundt og Paris-Roubaix:

- Det var mye vind og mange velt. Jeg satt i første gruppe på vifta, men så ble hele vifta dyttet ut på venstre side. Jeg havnet i grøfta, og en Trek-rytter havnet ute i elva. Jeg traff en stolpe med skuldra, og det gjorde vondt, sier Boasson Hagen til procycling.no.

Søndag kveld bekrefter laget hans MTN-Qhubeka at nordmannen har pådratt seg kragebeinsbrudd som en følge av krasjen.

10 mil med brudd For Boasson Hagen var ikke rittet over. Han kom seg tilbake på sykkelen og tråkket ufortrødent videre mot Wevelgem.

- Jeg syklet 100 kilometer til. Jeg kjente de i skuldra, men jeg visste ikke at det var brudd.

Den medisinske undersøkelsen påviste et brudd i den ytterste delen av det høyre kragebeinet. Ikke nok til at et kirurgisk inngrep er påkrevet, men nok til at vårens høydepunkter ryker.

Igjen.

Tidligere har Boasson Hagen mistet hele eller deler av vårklassikerne på grunn av betennelse i akillesen og kragebeinsbrudd.

- Det er synd, det. At jeg ikke kan være med i klassikerne, men det er lite å gjøre med det nå, erkjenner han.

Gryende formstigning Nordmannen meldte overgang fra Team Sky til MTN-Qhubeka foran denne sesongen. De siste rittene har vist at han har vært på vei mot storformen.

Han ble nummer ti i Milano-Sanremo og følte seg meget sprek under onsdagens E3 Harelbeke.

- Da hadde jeg uflaks med både punktering og velt underveis, men jeg følte meg veldig bra.

Søndagens batalje under Gent-Wevelgem ble svært skjemmet av værforholdene. Det har lite med sykling på proffnivå når rytterne regelrett blir blåst av syklene sine.

- Jeg vet ikke om dette er noe vi bør takle. Når man regelrett blir blåst av veien, er det lite man får jeg. Jeg skal ikke si at det burde blitt avblåst, men når kun 39 mann fullfører, sier jo det litt om værets innflytelse på rittet, avslutter Boasson Hagen.