Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Syklet 1800 meter med to brudd

- Merket at noe var alvorlig galt, sier han.

(Dagbladet.no): Linus Gerdemann syklet de siste 1800 meterne av søndagens Tirreno-Adriatico-etappe med brudd både i legg- og lårbein.

- Det er utrolig sterkt gjort. Når du gjør noe sånt, har du vilje av stål. Helt sjukt, konstaterer tyskerens norske lagkamerat, Edvald Boasson Hagen, for Dagbladet.no.

High Road-proff Gerdemann var i ferd med å overta ledertrøya i rittet da uhellet var ute mindre enn to kilometer før mål på tempoetappen.

Han hadde akkurat passert sterke Danilo Di Luca da han veltet.

Lot seg ikke stoppe 

I tillegg til brudd i både i leggbeinet og lårbeinet, fikk rytteren stygge sårskader. Men det fikk ham ikke til å bryte, skriver NTB.

- Jeg visste at jeg lå godt an og at jeg var i ferd med å overta ledertrøya. Jeg fikk panikk og skrek på en reservesykkel. Så syklet jeg videre, fortalte han mandag til nyhetsbyrået DPA.

- Jeg merket at noe var alvorlig galt, for jeg kunne bare tråkke med ett bein. Den siste kilometeren gikk til og med på brustein, og da jeg kom i mål ble jeg veldig dårlig. De kjørte meg rett på sykehus.

HARDHAUS: Linus Gerdemann, her fotografert under Tour de France, fullførte gårsdagens Tirreno-Adriatico-etappe med to brudd. Foto: BAS CZERWINSKI/AP/SCANPIX
HARDHAUS: Linus Gerdemann, her fotografert under Tour de France, fullførte gårsdagens Tirreno-Adriatico-etappe med to brudd. Foto: BAS CZERWINSKI/AP/SCANPIX Vis mer

- Når du er i innspurten, har du så mye adrenalin at du ikke merker så godt til smertene. De tenker du først over når du er i mål, lyder Boasson Hagens forsøksvise forklaring på lagkameratens sjølpining.

Natt til i dag ble Gerdemann fløyet til et sykehus i Hamburg, der han skal opereres seinere i uka.

Boasson Hagen-lagkamerat 

Ulykkesfuglen blir nå borte fra sykkelen i flere måneder.

Tross uhellet og 1800 meters sykling med brukket bein var han etter å ha fullført søndagens etappe på fjerdeplass sammenlagt, bare 46 sekunder bak ledende Fabian Cancellara.

Uten velten ville Gerdemann ganske sikkert ha overtatt ledertrøya.

- Dette er veldig tungt, for jeg følte meg i veldig godt slag. Jeg var på vei mot min første sammenlagtseier i et stort ritt, nå mister jeg mye av sesongen. Sannsynligvis også Tour de France, sa en nedtrykt Gerdemann.

- Må tåle litt smerte

image: Syklet 1800 meter med to brudd

Boasson Hagen er skuffet over at lagkameraten blir borte med skade.

- Jeg kjenner ham ikke så veldig godt, men han virker hyggelig. Dessuten er han en veldig sterk rytter, så det er synd at han ikke kan være med framover, sier den ferske High Road-rytter Hagen.

Sjøl har han ikke vært borti situasjoner der han har måttet vurdere å sykle videre med alvorlige skader, som brudd. Men han vet at proffsyklister er blant de tøffeste utøverne i sportsverdenen.

- Som proffsyklist må du tåle litt smerte, vet han.

image: Syklet 1800 meter med to brudd
HAR VELTET SJØL: Som her under U23-VM i Stuttgart i fjor. Men Edvald Boasson Hagen har aldri måttet ta stilling til om han skulle fortsette til tross for bruddskader.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media