Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Syklet seg bort fra diabetes-medisin

Konsernsjefen sykler til jobben. Gjør du?

(Dagbladet.no): Ansatte som mosjonerer får nytt pågangsmot og blir opplagte til en effektiv arbeidsdag. Derfor bør vi motivere våre ansatte til aktivitet, mener konsernsjef i Rica Hotels, Ole-Jacob Wold.

Han opplevde selv hvordan en typisk kontorhverdag fikk konsekvenser for helsa. For ti år siden fikk konsernsjefen beskjed om at han hadde utviklet diabetes 2, han måtte begynne på medisiner.

Da bestemte han seg for å gjøre noe med problemet og begynte å mosjonere jevnlig.

- Unnsett hvor jeg reiste hadde jeg med meg treningstøy, og jeg var i aktivitet hver dag. Etter en stund klarte jeg å trene meg bort fra medisinene, sier Wold.

Ledere bør motivere

Konsernsjefen som har ansvar for den største hotellkjeden i Norge, med nærmere 90 hotell i Norge og Sverige setter fokus på aktivitet.

Sykdommen gjorde Wold bevisst på viktigheten av mosjon, og for han har det blitt viktig å formidle den kunnskapen han har tilegnet seg til sine ansatte.

- Mosjon er en viktig del av helheten for en god hverdag. Ved å få en god porsjon aktivitet daglig skaper vi en glød og vi blir mer opplagte. I vår bransje må vi være opplagte når vi møter kunder hele dagen og det er lettere å holde en god standard når man er i god stand selv, forklarer han.

Rica Hotels er hovedsamarbeidspartner til Norges mosjons- og bedriftsidrettsforbund som er arrangør av \'Sykle til jobben\'- aksjonen. Dette engasjementet er et bevisst valg fra Rica sin side.

- Det er definitivt en måte å bygge opp vår interne profil. Vi har fått en kultur der de ansatte er i stor aktivitet. Nå må vi jobbe for å sette aktiviteten i system, det har jeg god erfaring med, sier Wold.

- Sykkel er herlig!

I dag trener han 3- 4 ganger i uken. Han går fort eller tar seg en sykkeltur.

- Vi i vår region har unike muligheter til å mosjonere ute. Om vinteren kan vi spenne på oss skiene, sommeren kan vi gå turer i skogen og sykle, sier \'Sykle til jobben\'- ambassadøren, før han legger til:

- Jeg har slitt ut den gamle sykkelen, og må kjøpe meg ny. Sykkel er herlig! På en liten kveldstur kommer jeg langt og får sett mye, smiler han entusiastisk.

DIABETES: Personlig kan jeg ikke skryte av at jeg sykler til jobben hver dag. Derimot sykler jeg regelmessig tre ganger i uken for treningens skyld, sier Wold.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling