Syklet seg gul og grønn

Thor Hushovd veltet, men klatret opp til en imponerende andreplass under dagens etappe. Dermed tok han ledelsen i Tour de France.

 • - Største dagen i norsk sykkelhistorieDiskuter Tour de France! (Dagbladet.no): Thor Hushovd gikk i grøfta 20 kilometer fra mål, men klarte likevel å kjøre inn til en svært imponerende andreplass i dagens etappe av Tour de France.

  Dermed får han både den grønne poengtrøya og den gule ledertrøya.

  Det har vært en fantastisk åpning på Tour de France for nordmannen. Han var første nordmann til å ikle seg den grønne poengtrøya. Men han var ganske misunnelig på Fabian Cancellaras bekledning i dag: Den gule ledertrøya.

  Etter gårsdagens etappe sa Hushovd til Dagbladet at han skulle ta den gule trøya i dag. Det klarte han etter en usedvanlig sterk maktdemonstrasjon, og med god hjelp fra lagkameratene i Credit Agricole, etter at Hushovd veltet.

  Dermed ble han også første nordmann med gul trøya i Tour de France.

  Nå har han åtte sekunders forsprang på Fabian Cancellara. Morgendagens etappe er på 210 kilometer, og går fra Waterloo til Wasquehal.


MASSESPURT: Australske Robbie McEwen jublet etter målpassering. Men Thor Hushovd (i grønt) tok ledelsen i Tour de France.
VELTET: Kurt Asle Arvesen (t.h) kjørte meget godt i dag også, men veltet 200 meter fra mål. Til venstre sitter franske Jimmy Casper.