Sykling: Arvesen går for Giro d'Italia

Sykkelproffen Kurt Asle Arvesen sikter mot Giro d'Italia. Nye italienske sponsorer kan åpne for at Norges beste syklist blir med i det store etappeløpet i mai neste år.

27-åringens danske profflag, Team Fakta, sendte nylig de siste dokumentene til Det internasjonale sykkelforbundet, som sikrer plass i 1. divisjon neste sesong. Dermed vil nordmennene Arvesen og Bjørnar Vestøl spise kirsebær med de største stjernene i 2003.

- Det er ikke klart ennå, men laget har fått inn noen italienske sponsorer som kan få oss med i Giro d'Italia. I så fall må jeg legge opp en formtopp til det. Å kjempe om sammenlagtseieren i Giro d'Italia blir nok for tøft, så det blir etappeseirer jeg må satse på, sier Kurt Asle Arvesen til NTB.

Giro d'Italia er ett av de tre store etapperittene; Tour de France (Frankrike rundt), Giro d'Italia (Italia rundt) og Vuelta a Espana (Spania rundt). Arvesens og Vestøls sjanse kan komme i mai. Giro d'Italia starter 10. mai, og i løpet av tre uker skal rytterne tilbakelegge 3449 kilometer.

- Giro d'Italia er spesielt på den måten at fjelletappene starter allerede den første uka. Men det er ikke alltid bakkene som er så harde. Det er farten oppover som teller, flirer nordmannen som innehar 37. plass på verdensrankingen.

(NTB)