RASENDE: Philippe Gilbert opplevde farlige episoder han helst vil unngå å se igjen under søndagens Roma Maxima. Her havner han bakpå med mekaniske problemer. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
RASENDE: Philippe Gilbert opplevde farlige episoder han helst vil unngå å se igjen under søndagens Roma Maxima. Her havner han bakpå med mekaniske problemer. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

- Sykling er den farligste idretten i verden

Philippe Gilbert slakter sikkerheten i Roma.

(procycling.no): Den sovende semiklassikeren Giro del Lazio ble vekket til live i fjor. Nå under navnet Roma Maxima.

Søndag holdt Alejandro Valverde unna for sprintere og eksplosive klatrere. Etterpå var tidligere verdensmesteren Philippe Gilbert var mest opptatt av å slakte arrangøren:

- Etter problemer med sykkelen kjørte jeg på en åpen vei med mye trafikk. Så oppdaget jeg at setet var brukket. Det er ingen tvil om at sykkelsporten er den farligste idretten i verden, skrev Gilbert på Twitter og la til at han fortsatte prøvde å smile av det hele.

To mann snek seg unna Hovedfeltet ble tatt på senga av Domenico Pozzovivo og Valverde i en bakke 35 kilometer fra mål.

Det førte til en heseblesende jakt inn mot målgang ved Colosseum i den italienske hovedstaden.

Manglende radiokommunikasjon gjorde nok sitt til at spanjolen med et nødskrik slapp unna forfølgerne. Tredjemann, Sonny Colbrelli fra italienske Bardiani CSF, forklarte i hvert fall at han ikke hadde fått med seg at duoen hadde gått.

- Et skikkelig amatørritt Skuffelsen var derfor stor blant både sprintere og andre gode avsluttere. Frustrasjonen ble ikke mindre da de måtte kjøre sikksakk mellom bilene på vei inn mot Roma.

- Det var et skikkelig amatørritt, utdypet Gilbert overfor cyclingnews.com.

- Jeg hadde et problem med sykkelen sammen med Chris Sutton og en rytter til. Vi var bare 20 sekunder bak feltet, men veien var åpen for vanlig trafikk og vi kjørte mellom bilene. Det var veldig, veldig farlig. Jeg håper vi aldri ser dette i sykkelsporten igjen, for dette var skammelig, mener han og snakker om Appia Antico i utkanten av sentrumskjernen.

HOLDT UNNA Alejandro Valverde er i fryktinngytende form. Søndag holdt han igjen sprinterne fra livet. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
HOLDT UNNA Alejandro Valverde er i fryktinngytende form. Søndag holdt han igjen sprinterne fra livet. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

• Les også: - Løypen passer meg ikke

Dette var den 76. utgaven av rittet som hete Giro del Lazio til det opphørte i 2008. Kun 122 ryttere deltok i rittet, men listen inneholdt mange store navn ettersom semiklassikeren Strade Bianche ble arrangert dagen i forveien.

PS! Philippe Gilbert endte på 7.-plass i rittet. Det var ingen norske deltakere.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no