Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

– Sykling handler om å vinne

Skuffet Halvorsen etter andreplass i Tour of Norway.

ANDREPLASS: Kristoffer Halvorsen måtte gi tapt for den nederlandske mesteren på 2. etappe av Tour of Norway. FOTO: Mario Stehl.
ANDREPLASS: Kristoffer Halvorsen måtte gi tapt for den nederlandske mesteren på 2. etappe av Tour of Norway. FOTO: Mario Stehl. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BRUMUNDDAL (procycling.no): En rask, våt og heseblesende massespurt i Brumunddal, så Kristoffer Halvorsen komme smertelig nære sin første UCI-seier på norsk jord.

Men 22-åringen kunne ikke hamle opp med storfavoritt Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) som innfridde og vant den andre etappen i Tour of Norway. Joker Icopal-rytteren hamret løs på styret da han krysset målstreken og kunne ikke annet enn å jamre ut sin frustrasjon etterpå.

– Skuffet nå. Det er ikke… off… Følte nesten jeg hadde et ekstra gir der. Men sånn er det noen ganger… off… Kjedelig, sier Halvorsen – mens han henger over sykkelen og sukker tungt mellom ordene.

Det gule Tour de France-opptrekket til Groenewegen dominerte det raske oppløpet og den nederlandske mesteren åpnet spurten først. Halvorsen var frilanser og hoppet tidvis fra hjul til hjul.

Lynhurtige Groenewegen virket aldri truet etter at han akselererte mot målstreken, men Halvorsen klarte å bykse forbi landsmannen Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) som ble nummer tre. Etter å ha kommet seg litt mer til hektene, gjenforteller Halvorsen hva som foregikk på kaotiske, siste kilometerne som gikk slakt nedover.

– Det var hektisk i spurten. Jeg finner et bra hjul. Edvald sitt. Han går tidlig, og jeg visste egentlig at han kom til å gå tidlig. Men det var akkurat litt for sent for min del. Jeg burde kanskje hatt større gir i spurten. Men jeg kan ikke skylde på det. Andreplass er jævlig dårlig, utbryter U23-verdensmesteren og tvinger hele pressekorpset til å trekke på smilebåndet.

Som en empatisk onkel prøver TV2s reporter å trøste Joker-rytteren med noen velvalgte ord. Men i Halvorsens virkelighet er det tydelig at man teller ikke andreplasser.

– Sykling handler om å vinne, ikke sant? Ikke bli nummer to. Jeg fikk hvertfall revansjert litt fra i går, legger han til.

Overrasket seg selv

Halvorsen var nemlig ikke med i spurten på Tour of Norways åpningsetappe onsdag. I den kuperte finalen fikk sørlendingen det tøft og slapp seg bakover før siste klatring til mål.

«Doffen» kapitulerte til tross for at han var nedi lagbilen å meldte om «superbein» etter 30 kilometer kjørt av etappen. En sykdomspreget oppkjøring gjorde at andreplassen torsdag kom overraskende på.

– Ja, jeg er faktisk veldig overrasket, men noen ganger handler det bare om å klikke litt i hode, og da har det ikke så mye å si hvor bra trent man er. Jeg fikk spart mye krefter og ble godt passet på hele dagene. Jeg kunne bare sitte i feltet helt frem spruten, sier Halvorsen – årets vinner av Handzame Classic i Belgia.

– Jeg følte jeg kunne ta seierne, så da er jeg skuffet. Men andreplass er greit… Nei, egentlig ikke.. Jeg får prøve igjen på etappe fire (til Sarpsborg). Det er en ny sjanse der.

Joker med i sammendraget

Inn mot spurten ble Halvorsen kyndig ledet fram av lagkameratene Vegard Breen og Anders Skaarseth. I motsetning til Halvorsen selv, var sisteopptrekker Skaarseth langt mindre overrasket over dagens andreplass.

– Ikke overrasket i det hele tatt. Det er ikke mye han trenger, for å kunne prestere han gutten der, sier Skaarseth etter etappen.

– Det gikk egentlig perfekt. Man merket ganske fort at han var på hugget i dag. Når han begynner å skrike litt og knuffe, da vet du at han er tent. Vi gjorde jobben vår og han klarte seg bra. Han klarer seg som regel bra alene på slutten. Når det går så fort som i dag er det bare å få han inn i dragsuget. Planen var bare å kjøre han frem til det gjenstå fire kilometer igjen. Det gikk fint og etter det hoppet han på venstre siden av veien. Etter det gikk det fort som bare det, sier Lillehammer-rytter Skaarseth – som når ser frem til tredje etappen.

Torsdag går Tour of Norway i mål på Lillehammer, der en tøff finale med den såkalte VIP-stigningen (3.2 km à åtte prosent) skal forseres tre ganger. Etter to etapper kan Joker Icopal smile over at både Carl Fredrik Hagen (4.plass) og Bjørn Tore Hoem (17.plass) ligger godt plassert sammenlagt.

Bak sammenlagtleder Boasson Hagen, en annen Lillehammer-rytter, er det fortsatt jevnt i sekundfordelingen, hvor Hagen er den best plasserte kontinentalrytteren. Hagen ble nylig andremann i både Ringerike og Sundvolden GP.

– De går begge bra i bakkene og har vist god form den siste tiden, sier Gino Van Oudenhove, sportsdirektør i Joker Icopal.

Saken er levert av procycling.no!