– Sykling handler om å vinne

Skuffet Halvorsen etter andreplass i Tour of Norway.

ANDREPLASS: Kristoffer Halvorsen måtte gi tapt for den nederlandske mesteren på 2. etappe av Tour of Norway. FOTO: Mario Stehl.
ANDREPLASS: Kristoffer Halvorsen måtte gi tapt for den nederlandske mesteren på 2. etappe av Tour of Norway. FOTO: Mario Stehl. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BRUMUNDDAL (procycling.no): En rask, våt og heseblesende massespurt i Brumunddal, så Kristoffer Halvorsen komme smertelig nære sin første UCI-seier på norsk jord.

Men 22-åringen kunne ikke hamle opp med storfavoritt Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) som innfridde og vant den andre etappen i Tour of Norway. Joker Icopal-rytteren hamret løs på styret da han krysset målstreken og kunne ikke annet enn å jamre ut sin frustrasjon etterpå.

– Skuffet nå. Det er ikke… off… Følte nesten jeg hadde et ekstra gir der. Men sånn er det noen ganger… off… Kjedelig, sier Halvorsen – mens han henger over sykkelen og sukker tungt mellom ordene.

Det gule Tour de France-opptrekket til Groenewegen dominerte det raske oppløpet og den nederlandske mesteren åpnet spurten først. Halvorsen var frilanser og hoppet tidvis fra hjul til hjul.

Lynhurtige Groenewegen virket aldri truet etter at han akselererte mot målstreken, men Halvorsen klarte å bykse forbi landsmannen Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) som ble nummer tre. Etter å ha kommet seg litt mer til hektene, gjenforteller Halvorsen hva som foregikk på kaotiske, siste kilometerne som gikk slakt nedover.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer