Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Scarponi-dødsfallet:

Sykling og fotball samstemte i hyllesten av avdøde Michele Scarponi

Alle oppgjør i Serie A og B holdt ett minutts stillhet.

HEDRET SCARPONI: Astana syklet litt livs vanskeligste ritt under Liège-Bastogne-Liège. Flere av lagkameratene til Michele Scarponi gråt åpenlyst ved starten av rittet. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
HEDRET SCARPONI: Astana syklet litt livs vanskeligste ritt under Liège-Bastogne-Liège. Flere av lagkameratene til Michele Scarponi gråt åpenlyst ved starten av rittet. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

(procycling.no): Før Juventus tok imot AS Genoa på Juventus stadion i Torino, samlet spillerne seg ved midtsirkelen og avholdt ett minutts stillhet for å hedre den avdøde syklisten Michele Scarponi.

Markeringen fant sted foran alle kamper i landets to øverste divisjoner.

TIL MINNE OM SCARPONI: Juventus-spillerne samlet til ett minutts stillhet foran kampen mot Genoa. FOTO: 
TIL MINNE OM SCARPONI: Juventus-spillerne samlet til ett minutts stillhet foran kampen mot Genoa. FOTO:  Vis mer

Scarponi døde momentant lørdag morgen etter å krasjet med okerfarget varebil i Filottrano, nær Ancona, der han bodde sammen med kona og deres to barn.

Føreren av varebilen skal ha krysset veien uten å ha oppdaget syklisten. På høyre siden av frontruta har den synlige skader fra ulykken med det dødelige utfallet.

Fuglsang gråt for sin lagkamerat

Dagen etter skulle lagkameratene hans i Astana ta fatt på sykkelmonumentet Liège-Bastogne-Liège.

Som på de italienske fotballstadionene, ble et bilde av Scarponi med teksten «25. september 1979, 22 april 2017» vist fram ved starten.

Først i rekken sto blant andre danske Jakob Fuglsang som velte tårer for sin venn og treningskamerat. Deretter runget applaus for å hylle han som beskrives som en av sykkelfeltets hyggeligste og morsomste menn:

- Michele var noe alle lag har bruk for, om det er innenfor idrettens verden eller i arbeidslivet generelt. Han var den som alltid kom med en frisk kommentar eller som laget litt show når vi var ute på landeveien. Man kunne være sikker på at man alltid ble møtt med et stort smil, når man møtte Michele. Jeg håper det er det han blir husket for utover sine sportslige resultater, uttalte sportsdirektør Lars Michaelsen i Astana til nyhetsbyrået Ritzau.

I Liège ble landsmannen Fuglsang nummer 15 i rittet. Spanske Alejandro Valverde vant. Han pekte mot himmelen med to fingre da han krysset målstreken, og felte også han noen tårer for sin mangeårige kollega.

FØR START I LIÈGE: Michele Scarponi ble bare 37 år. Han etterlater seg kone og to barn. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
FØR START I LIÈGE: Michele Scarponi ble bare 37 år. Han etterlater seg kone og to barn. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

Fire sider i Gazzetta dello Sport

Scarponi vant Giro d´Italia sammenlagt i 2011 og tok tre etappeseirer i rittet.

Søndag preget den avdøde 37-åringen de fire første sidene av Italias største sportsavis, La Gazzetta dello Sport.

Tidligere i forrige uke vant Scarponi i en etappeseier under Tour of The Alps. Etter planen skulle han tilbringe helga hjemme hos familien, fø han skulle sette kursen mot Mount Etna på Sicilia for å kjøre igjennom fjelletappen som møter rytterne under Giro d´Italia.

Etter en kneskade på Fabio Aru, hadde Scarponi blitt forfremmet til lagkaptein foran rittet.

Nibali deltar i begravelsen

Også på starten av Tour of Croatia ble det holdt en liknende markering. Mangeårig Astana-kaptein Vincenzo Nibali var fast bestemt på å vinne rittet for å hedre landsmannen sin, og det klarte Bahrain Merida-rytteren.

- Denne seieren var for Michele. En god venn av meg, han var som min bror. De siste to dagene har vært vanskelige og det tror jeg alle forstår. Jeg har syklet med sorg i hjertet, selv om formen var bra. Jeg ønsket å vinne for Michele, fortalte Nibali pressen etterpå.

Han var ikke overrasket over at den tidligere lagkameraten dro ut og trente tidlig, lørdag morgen.

- DETTE VAR FOR DEG, SCARPONI: Uttalte Alejandro Valverde etter at han vant Liège-Bastogne-Liège for fjerde gang i karrieren. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
- DETTE VAR FOR DEG, SCARPONI: Uttalte Alejandro Valverde etter at han vant Liège-Bastogne-Liège for fjerde gang i karrieren. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

- Jeg pleier å dra ut mye senere, og han sendte meg ofte meldinger som: Raska på, jeg er allerede ute på sykkelen min.

Scarponi skal gravlegges i Italia tirsdag. Dit skal Nibali og en rekke andre toppsyklister. Nibali skal også besøke familien i forkant av seansen.

- Nyheten om hans bortgang, sjokkerte meg. Jeg kunne ikke tenke på noe annet når jeg syklet. Det eneste jeg tenkte på var Michele og hans ungefamilie; hans kone Anna og tvillingene deres, Giacomo og Tomasso. Vi kan snakke i dagevis om hva som skjedde og spørre hvorfor, avsluttet Nibali.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!