Syklist (17) spiddet under Junior-EM

Lorenzo Gobbo fikk en tresplint gjennom overkroppen under Junior-EM i banesykling i Belgia.

STYGT SKADET: Lorenzo Gobbo. Foto: Facebook / GB JUNIOR TEAM
STYGT SKADET: Lorenzo Gobbo. Foto: Facebook / GB JUNIOR TEAM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den 17 år gamle italieneren Lorenzo Gobbo er alvorlig skadet etter at han ble spiddet av en halv meter lang tresplint under Junior- og U23-EM i banesykling, som pågår i Gent i disse dager.

Flere utøvere krasjet, noe som gjorde at en tresplinten stakk ut av banen etter et sammenstøt med en pedal. Splinten gikk gjennom Gobbos rygg og punkterte den ene lungen til italieneren, skriver nettstedet Cyclingnews.

17-åringen ble hastet til sykehus, og undergikk en tre timer lang operasjon for å få fjernet splinten. Gobbo er forventet å ikke få noen varige men.

- Jeg besøkte ham akkurat. Han er på intensiven. Han har ikke hatt den beste natta, men han har ikke feber og er på bedringens vei. Det er en mulighet for at han blir flyttet til et vanlig rom i morgen, sier Frank Glorieux, direktør for Wielerbond Vlaanderen, til nettstedet Sporza.

Den uheldige italieneren skal være i godt humør tross skaden.

- Han sa at det ikke var på denne måten han ville komme i avisene. Han hadde fortsatt latteren i behold, men han kommer ikke til å sykle på en stund. Han må finne tilbake motet sitt. Han blir bra igjen, men han har en lang periode med rehabilitering foran seg, sier Glorieux.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer