Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Syklist døde etter stygg velt

Giro d'Italia rammet av tragedie.

OMKOM ETTER STYGG VELT: Den belgiske rytteren Wouter Weylandt døde etter skadene han pådro seg omkring 25 kilometer før mål på dagens tredje etappe av Giro d'Italia. Foto: Peter Deconinck, AFP/Scanpix
OMKOM ETTER STYGG VELT: Den belgiske rytteren Wouter Weylandt døde etter skadene han pådro seg omkring 25 kilometer før mål på dagens tredje etappe av Giro d'Italia. Foto: Peter Deconinck, AFP/Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den belgiske toppsyklisten Wouter Weylandt døde etter skadene han pådro seg på dagens 3. etappe av Giro d'Italia.

Det melder Sky News og La Gazzetta dello Sport.

Ifølge den italienske sportsavisa, som var initiativtaker til rittet og fortsatt er sponsor, er Weylandt den fjerde rytteren som mister livet i Giro d'Italia.

Meget sterke TV-bilder viste rytteren som lå livløs på bakken mens han blødde kraftig. Leger på stedet forsøkte gjenoppliving med hjertekompresjon og adrenalin-behandling før Weylandt ble hentet av legehelikopter. Men gjenopplivingsforsøkene lyktes altså ikke.

- Han var kjent som en av de beste spurterne i bransjen. Han har etappeseirer fra Spania Rundt i 2008 og Giro d'Italia i 2010, sier Johan Kaggestad til Dagbladet.

Weylandt vant 3. etappe i fjorårets ritt, og ble nummer ni på andre etappe i går.

- 2009 var et jævlig år for ham. Bestevennen Frederiek Nolf døde under Tour of Qatar, han ble funnet død i senga en morgen. Samme år veltet en lagkompis i Quickstep, Kurt Hovelijnck, mens de var ute på treningstur sammen. Han lå flere uker i koma, og Weylandt var den som holdt liv i ham til helsepersonellet kom, forteller TV 2s sykkelekspert.

- Hva tror du skjer videre i Giro d'Italia nå?

- Rittet vil nok fortsette. Morgendagens etappe vil nok enten bli nøytralisert eller avlyst. Personlig synes jeg det beste ville vært å la rytterne slippe. De er tett knyttet til hverandre og kjenner hverandre godt, selv om de sykler for forskjellige lag. Det er sterkt vennskap på tvers av grensene. Dette er helt tragisk, og det viser hvor farlig sykkelsporten er.

Sky-rytteren Kurt Asle Arvesen er ikke med i årets Giro, men er likevel sterkt preget av den triste nyheten.

- Man får utrolig triste følelser når noe slikt skjer. Jeg er jo i samme miljø, og har syklet mange ritt med ham. Det kunne skjedd hvem som helst. Jeg blir helt nummen, sier Kurt Asle Arvesen til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media