Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Syklist døde i Paris-Roubaix

Omkom etter å ha fått hjertestans.

DØDE: Michael Goolaerts. Foto: Tim De Waele
DØDE: Michael Goolaerts. Foto: Tim De Waele Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Det var med rundt 150 kilometer igjen at TV-kameraene plukket opp at belgiske Michael Goolaerts lå livløs i grøften langs veien i Paris-Roubaix.

Like etter kom rapportene om at 23-åringen fikk medisinsk behandling etter å ha fått hjertestans. Han ble flydd i helikopter til sykehuset i Lille, men sent søndag kveld kom beskjeden en hel sykkelverden fryktet.

Med sine nærmeste rundt seg døde han 22.40, skriver laget i en Twitter-melding.

– Han døde av hjertestans. All medisinsk behandling var til ingen nytte, skriver laget hans.

23-åringen har syklet for profflaget Vérandas Willems-Crelan de to siste årene, og deltok søndag i sitt første Paris-Roubaix. Dessverre ble det også det siste.

Etter at dødsbudskapet ble delt, har det kommet en rekke støttemeldinger fra sykkelmiljøet på sosiale medier.

– En stor klem til familien, vennene og kollegaene til Michael Goolaerts, spesielt lagkameratene hans. Hvil i fred, skriver Alejandro Valverde.

– Hele kvelden har vi håpet på det beste, fryktet det verste. Vært redde for at denne meldingen skulle komme. Mye styrke til Michaels familie, venner og lag. Hvil i fred, skriver Sep Vanmarcke, som ble nummer seks i søndagens ritt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!