EN MANN FOR KOMMENDE KLASSIKERE? Dylan Durand ble syklende rundt alene i timesvis, etter sitt første møte med U23-utgaven av Liège-Bastogne-Liège. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
EN MANN FOR KOMMENDE KLASSIKERE? Dylan Durand ble syklende rundt alene i timesvis, etter sitt første møte med U23-utgaven av Liège-Bastogne-Liège. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

Syklist haiket i mål fire timer etter vinneren

- Fikk panikk da sola var på vei ned.

(procycling.no): Dylan Durand (Team U Nantes Atlantique) fikk en opplevelse han sent vil glemme under U23-versjonen av Liège-Bastogne-Liège.

Franskmannen ble kjørt av feltet etter 75 kilometers sykling. Det ble starten på rundreise som ikke var over før kveldssola hadde lagt seg over den belgiske byen.

Da hovedfeltet forsvant ut av syne over Côte de Rosiers, syklet Durand alene rundt på den belgiske landsbygda. Ettersom det varte og rakk, og han heller ikke ble blukket opp av «feiebilen», hadde også arrangøren tatt ned veiskiltingen.
 
- Jeg forsøkte å finne fram på egenhånd. Jeg endte opp nord for Liège etter Côte de la Redoute. Deretter hadde jeg bare vanlige veiskilt å gå etter. Da valgte jeg jo heller Liège enn Maastricht, forteller Durand til directvelo.com.

- Fikk panikk da sola var på vei ned William Martin (CC Etupes) vant rittet etter fire og en halv times sykling.

Reisen var langt ifra over for dagens sistemann.

- Jeg forsøkte meg fram på veiene i sentrum av Liège, og skjønte at jeg måtte krysse Meuse-elven. Det var mentalt krevende å sykle i sirkler innenfor bykjernen, etter over sju timer på sykkelsetet. Jeg kviet meg for å kjøre ut på motorveien, men jeg fikk panikk da jeg så at solen var på vei ned.

Det skjedde faktisk en liknende hendelse med lagkamerat Normann Latouche under fjorårets utgave. Han tilbrakte flere timer i sentrum av Liège, og brukte kart i busslommer og tilfeldige forbipasserende for å finne veien til målområdet.

Under 2013-utgaven av Omloop Het Nieuwsblad, kjørte en av rytterne på MTN-Qhubeka seg bort - og ble funnet ventende på hotelltrappen da lagbussen endelig fant det for godt å vende hjemover.

Sto og ventet i målområdet Durand forteller også han forsøkte å spørre forbipasserende om hjelp, men at det likevel ikke kunne løse floken han befant seg midt oppi.

Men etter å ha vært ute i nærmere åtte og en halv time, fikk den unge franskmannen endelig skyss ut til utendørsvelodromen i Ans.

Der sto fremdeles ledere fra det Nantes-baserte laget og ventet på ham.

- Det smarteste vi kunne gjøre, var å bli i målområdet. Da ville Dylan finne oss før eller siden, sier manager Pascal Dérame til det franske nettstedet.

Rytteren forteller at han underveis håpet på å bli plukket opp av feiebilen, men at han også ønsket å kjøre igjennom U23-klassikeren for egen del.

- Jeg ønsket å oppleve ruta med tanke på kommende utgaver, fortalte 19-åringen.

Han fikk i hvert fall en opplevelse helt utenom det vanlige!