Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Syklist kritisk skadd i Giro d'Italia

Wouter Weylandt skal ha mottatt hjertekompresjon i 15 minutter etter stygg velt.

Foto:   AFP PHOTO/ JAIME REINA
Foto: AFP PHOTO/ JAIME REINA Vis mer

(Dagbladet): Den belgiske Team Leopard-Trek-syklisten Wouter Weylandt skadet seg alvorlig på dagens etappe av Giro d'Italia.

26-åringen veltet i en utforkjøring, og TV-produsenten valgte å vise bilder der han lå tilsynelatende livløs på asfalten mens blodet fosset fra nesa.

- Forferdelige bilder. Hvis jeg ikke tar feil var det snakk om hjertekompresjon etterpå, sa TV 2-kommentator Christian Paasche.

Senere opplyste han at hjertekompresjonen skal ha pågått i hele 15 minutter, og at Weylandt også skal ha fått adrenalin i kampen for å få hjertet i gang igjen.

Sammen med sidekommentator Johan Kaggestad reagerte han på bildebruken til den italienske produsenten.

- RAI kunne spart seg bildet. De var vel hissige på avtrekkeren da de viste veldig stygge bilder av den hardt skadde Weylandt, sa han.

Han skal ha bli fraktet vekk fra ulykkesstedet i helikopter.

Den 26 år gamle belgieren vant den tredje etappen av Giro d'Italia i fjor. Han ble nummer ni på gårsdagens andre etappe.

PS. Spanske Angel Vicioso Arcos fra Andrioni Giocattoli-laget vant dagens etappe. Det kommer selvsagt i skyggen av den stygge velten til Weylandt.

- Våre tanker går til Wouter Weylandt, sa kommentator Paasche.

Arrangøren valgte også å sløyfe premieseremonien etterpå.

- Jeg er guffen i mellomgulvet og fryser på ryggen, sa en tydelig preget Kaggestad.

Alexander Kristoff er én av to nordmenn som deltar i Giro d'Italia. Han fikk ikke med seg at Weylandt hadde krasjet stygt før etter målgang.

- Det er forferdelig hvis han har skadet seg skikkelig. Jeg så det ikke, jeg tror han var bak meg, sier han til Dagbladet.

Han sier utforkjøringen der belgieren mistet kontrollen er teknisk krevende.

- Det er veldig mye svinger og dermed ganske teknisk, men jeg vil ikke karakterisere det som en spesielt stygg utforkjøring, sier han.

Dagbladet utvider saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media