FØR VELTEN: Stig Broeckx var meget sterk i søndagens Kuurne-Brussel-Kuurne, men dagen ble ødelagt av en uoppmerksom motorsyklist. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
FØR VELTEN: Stig Broeckx var meget sterk i søndagens Kuurne-Brussel-Kuurne, men dagen ble ødelagt av en uoppmerksom motorsyklist. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)Vis mer

Syklist meid ned av motorsyklist: - En gigantisk feil

Skandale i belgisk ritt.

(procycling.no): Stig Broeckx imponerte stort i søndagens Kuurne-Brussel-Kuurne.

Belgieren var råsterk og var med på å sprenge feltet på brosteinsstrekket Varent.

Men det var ikke 25-åringenes prestasjoner som skulle få mest oppmerksomhet etter rittet.

For med omtrent 35 kilometer igjen skjedde det som ikke skulle skje.

- Sykt dårlig
Belgieren la seg ut mot høyre etter å ha gjort en jobb i front av feltet. Der kom en motorsykkel i full fart og meide ham rett ned.

- Det er så sykt dårlig. Jeg så den reprisen flere ganger, og man ser at MC-føreren ikke ser til venstre, sier Eurosport-kommentator Roberto Vacchi til procycling.no.

- Man ser ikke hodet til føreren, så han har ikke fokus. Når han først titter opp, ligger Broeckx på bakken.

Uhellet føyer seg inn i rekken av flere liknende episoder det siste året. Under Flandern rundt i fjor ble to ryttere kjørt ned av to forskjellige biler, mens Greg Van Avermaet ble kjørt ned av en motorsykkel i fjorårets Clásica San Sebastián.

Samme skjebne led også Peter Sagan under fjorårets Vuelta a España og Jakob Fuglsang i Tour de France.

Les også: - Det er en liten bekymring

- Må være fokuserte
Søndag ble også Danilo Wyss offer for en motorsyklist, men BMC-rytteren kom fra krasjen i Drôme Classic uten større skader.

- Det er uforsiktighet og nå skjer det nok en gang. Alle må være 100 prosent fokuserte hele veien. Spesielt når man ligger blant syklistene, kan man ikke drive med andre ting. Det er en gigantisk feil, og man kan ikke skylde på Broeckx. Han har rett til å bruke hele veien. Dette er deres konkurransearena, så dette er helt holdent motorsyklistens feil, sier Vacchi.

Lotto-rytteren ble kjørt til sykehuset i Deinze etter uhellet.

Diagnosen viste et brukket kragebein, et ribbeinsbrudd og en forslått hånd. Det betyr flere uker uten konkurranse samt en operasjon for den lange belgieren.

Motorsyklisten skal ha tilhørt en av rittets leger, og organisasjonen ba om unnskyldning i etterkant.

- Arrangørene av rittet ønsker å be om unnskyldning for denne uheldige hendelsen. Først og fremst til rytteren, men og til laget Lotto Soudal, sier arrangøren ifølge Sporza.

Les også: Tror suksessen kan ha felt Kristoffs seierssjanser

- Nå er det nok!
Alexander Kristoff satt i samme gruppe som Broeckx ta uhellet inntraff, men fikk ikke med seg episoden.

Han mener på generell basis at sikkerheten ikke er for dårlig i sykkelritt.

- Motorsyklistene er her også for vår sikkerhet, og noen ganger må de forbi rytterne. De prøver så godt de kan, men noen ganger er det vanskelig, sier nordmannen til procycling.no.

- Jeg føler sikkerheten er bra, men det er mye ting i veien i Belgia. Sånn sett er det nok litt hektisk og litt farligere enn andre steder.

Mange reagerte voldsomt på Twitter etter hendelsen.

Blant dem var den rutinerte italieneren Manuel Quinziato.

- Nå, det er nok! Du passerer ikke feltet i 90 kilometer i timen, punktum. Vi trenger regler, tordnet BMC-rytteren.

Sepulveda kvestet i Drome Classic Utrolig nok skjedde det også en annen stygg ulykke, søndag.

I franske Drome Classic pådro Eduardo Sepulveda (Fortuneo Vital Concept) seg alvorlige skader, da vinden tok tak i sperregjerdene ved målområdet og sendte argentineren i bakken.

Avisen Le Telegramme skriver at han mistet bevisstheten og ble brakt til sykehus i Lyon. Der ble det konstatert brudd i båtbeinet i hånda.

Sepulveda ble sydd i ansiktet og brekte flere tenner under sammenstøtet. Det er ventet at han nå blir borte fra sykkelen de neste tre månedene.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!