Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Syklist omkom under styrkeprøven

- Ser ut som han bare kjørte ut av feltet og veltet.

(Dagbladet): En mannlig syklist i 50-åra omkom under sykkelrittet «Den Store Styrkeprøven» i dag, melder NRK.

Politiet i Hedmark opplyser til Dagbladet at de vet lite om hva som egentlig skjedde, i hendelsen som fant sted nord for Brumunddal.

- Vi er usikre på om det var et tilfelle av sykdom eller selve ulykken som er dødsårsaken. Heller ikke helsevesenet har greid å gi svar på dette så langt. Det vi vet er at det ikke var noen påvirkning utenfra - det er ingen som har kjørt på ham eller vært borti, sier operasjonsleder Henning Fjellet

- Det ser ut som om han bare kjørte ut av feltet og veltet, men det er vanskelig å si for sikkert hva som skjedde, legger han til.

Gjenopplivningsforsøk ble iverksatt «ganske umiddelbart», men mannens liv sto ikke til å redde. Han ble erklært død på stedet av en lege fra Norsk luftambulanse som ankom i helikopter.

Rittleder Ingar Wilhelmsen sier til Dagbladet at han har fått beskjed av alarmsentralen om at en av deltakerne har forulykket.

- Så vidt vi har blitt fortalt, er det ikke snakk om noen trafikkulykke eller at andre syklister eller trafikanter er innblandet. De antar at det dreier seg om et illebefinnende, sier Wilhelmsen.

Hendelsen skal ha skjedd på Ringsakerveien, omlag 100 meter nord for Neskrysset ved Brumunddal.

Ettersom ingenting tilsier at ulykken skyldes feil ved veien eller traseen, blir ikke rittet stoppet som følge av dødsfallet.

Styrkeprøven arrangeres 24. - 26. juni 2011 med start på 5 ulike distanser:

Trondheim - Oslo 540 km
Dombås - Oslo 350 km
Lillehammer - Oslo 190 km
Hamar - Oslo 125 km
Eidsvoll - Oslo 60 km