RETTENS VEI: Óscar Freire vil ta juridiske skritt om ikke den tidligere proffsyklisten Michael Rasmussen trekker tilbake dopingpåstandene om ham. Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo/NTB Scanpix
RETTENS VEI: Óscar Freire vil ta juridiske skritt om ikke den tidligere proffsyklisten Michael Rasmussen trekker tilbake dopingpåstandene om ham. Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo/NTB ScanpixVis mer

Syklist raser etter dopingbeskyldninger

Óscar Freire vil gå rettens vei om ikke «Kyllingen» trekker påstander.

Óscar Freire vil ta juridiske skritt om ikke den tidligere proffsyklisten Michael Rasmussen trekker tilbake dopingpåstandene om ham.

Freire liker dårlig å bli anklaget for å ha dopet seg da han syklet for Rabobank sammen med Rasmussen under Tour de France i 2007.

Rasmussen hevder i sin nye bok «Gul feber» at hele laget tok ulovlige midler. Det stemmer ikke, mener Freire. Spanjolen trakk seg fra Touren etter seks etapper det året på grunn av et sittesår.

- Jeg håper han kan bevise det, for hvis ikke må jeg foreta meg noe. Han kan skrive om seg selv eller om dem som har dopet seg, men ikke hele laget. Det tillater jeg ikke, sier Freire ifølge nyhetsbyrået EFE.

Spanjolen har vært i kontakt med Rasmussen, som forsvarer seg med at han ikke nevner Freire med navn direkte i boken. Det er ikke godt nok for Freire.

I et intervju med EFE går Rasmussen langt i å trekke tilbake påstanden om at hele Rabobank-laget dopet seg. I tillegg til Freire syklet også landsmannen Juan Antonio Flecha for det nederlandske laget i 2007.

- Det var organisert doping, men det gjaldt ikke alle i laget. Jeg har aldri sagt at Óscar Freire doper seg. Heller ikke Flecha, sier «Kyllingen».

(NTB)