Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Syklist savnet i fire timer etter ritt, kom aldri til mål: - Det er en utrolig historie

Mekseb Debesays frykt ble virkelighet.

BOMMET TOTALT: Mekseb Debesay syklet feil da han avbrøt ritt. Foto: Bryn Lennon/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
BOMMET TOTALT: Mekseb Debesay syklet feil da han avbrøt ritt. Foto: Bryn Lennon/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ting gikk ikke helt etter planen da syklist Mekseb Debesay skulle sykle i Flandern for første gang i karrieren.

Den eritreiske syklisten, som blant annet er lagkamerat med Edvald Boasson Hagen i Team Dimension Data, fikk problemer da det gjensto 20 kilometer av løpet, skriver cyclingnews. Han endte opp med å kjøre seg vill da han lette etter målområdet i rittet.

Det var TV 2 som først omtalte saken her hjemme.

Heldigvis for Debesay var ikke hjelpen langt unna. En lokal sykkelfan inviterte nemlig syklisten inn i sitt hjem. Der fikk han låne dusjen, nye klær og fikk også i seg noe mat. Etterpå ble han fraktet til lagets hotell - fire timer etter at selve løpet ble avsluttet.

- Det er en utrolig historie. Dette var hans første ritt i Flanders. Han var i en gruppe bak i feltet som bestemte seg for å reise tilbake til Harelbeke med 20 kilometer igjen av løpet. Debesay var redd for å sykle seg vill og bestemte seg for å følge pilene på reiseruten tilbake til mål. Dessverre bommet han på ruta. På et tidspunkt hadde han kjørt 206 kilometer ifølge dataen, men selve løpet var bare 200 kilometer langt. Han kom seg ikke til Harelbeke, sier Dimension Datas sportsdirektør Pierre Heynderickx ifølge cyclingnews.

Det var Debesay selv som spurte tilskueren om hjelp til å finne veien. Han hadde da foreslått at duoen skulle sykle sammen til hans hjem.

- Selvfølgelig var laget bekymret. Jeg hadde allerede gitt beskjed til politiet, rittkommissærene og arrangøren, men ingen hadde sett snurten av ham. Plutselig fikk vi en telefon på hotellet, sier Heynderickx.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart