FÅR DELTA: Idrettens voldgiftsrett (CAS) har frifunnet syklisten Lizzie Armitstead. Briten får delta i sommerlekene i Rio de Janeiro. Foto: NTB Scanpix
FÅR DELTA: Idrettens voldgiftsrett (CAS) har frifunnet syklisten Lizzie Armitstead. Briten får delta i sommerlekene i Rio de Janeiro. Foto: NTB ScanpixVis mer

Syklist vant dopinganke – får delta i Rio

Lizzie Armitstead skal ha unngått tre dopingprøver.

Idrettens voldgiftsrett (CAS) har frifunnet syklisten Lizzie Armitstead. Briten får delta i sommerlekene i Rio de Janeiro.

Det britiske antidopingbyrået (UKAD) ønsket å suspendere Armitstead i fire år etter at hun angivelig skal ha unngått tre dopingprøver, ifølge Guardian. To av tilfellene ble rapportert mellom august og november i fjor. Det siste i juni i år.

Nå har imidlertid CAS frifunnet 27-åringen, som regnes som en av favorittene i kvinnenes landeveisritt i Rio de Janeiro.

- Jeg har alltid vært og kommer alltid til å være en ren utøver, og jeg har vært klar på hva jeg mener om antidopingarbeid gjennom hele karrieren, sier Armitstead.

- Denne saken var administrativ og var et resultat av at UKAD ikke fulgte prosedyre eller forsøkte å ta kontakt med meg i stor nok grad, til tross for at det var gitt klar beskjed om hvor jeg befant meg, sier 27-åringen til sitt forsvar.

Armitstead tok sølv på hjemmebane i London-OL for fire år siden.

(NTB)