Syklisten ble frifunnet fra dopanklager - nå anker WADA

Roman Kreuziger må stille i Idrettens voldgiftsdomstol.

 ANKET SAKEN:  Roman Kreuziger må møte i CAS etter WADA har anket saken. Foto: NTB Scanpix
ANKET SAKEN: Roman Kreuziger må møte i CAS etter WADA har anket saken. Foto: NTB ScanpixVis mer

Roman Kreuziger, som kjører for Bjarne Riis' Tinkoff-Saxo-lag, må stille i Idrettens voldgiftsdomstol (CAS) i Lausanne etter at dopingsaken hans er anket.

Både Verdens antidopingbyrå (WADA) og Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) han gått sammen om å sende saken videre til CAS etter at rytteren først er blitt frifunnet.

- Etter å ha gått gjennom denne saken veldig nøye har både WADA og UCI bestemt seg for å anke frifinnelsen fra Den tsjekkiske olympiske komiteen. Det ble funnet unormale verdier i den tsjekkiske rytterens biologiske pass, og det er årsaken til denne anken, skriver WADA på sin hjemmeside på internett.

Allerede onsdag sa UCI-president Brian Cookson at UCI kom til å anke denne saken mot rytteren, som har Bjarne Riis som manager i Tinkoff-Saxo-laget.

Kreuziger ble i slutten av juni trukket fra det dansk-russiske laget på grunn av denne saken, men siden er han blitt frikjent av den olympiske komiteen i Tsjekkia. De verdiene det vises til stammer fra 2011 og 2012 da Kreuziger kjørte for Astana-laget.

(NTB)