- Syklister er sexy

- Jeg har en svakhet for syklister. De har så flotte bein med muskler og glatt hud. Det er sexy, sier Gunn Rita Dahle. Hun er en av de nominerte til Folkets Idrettspris.


OM SEXY IDRETTSUTØVERE: - Jeg har en svakhet for syklister. De har så flotte bein med muskler og glatt hud. Det er sexy, sier Gunn-Rita Dahle.

- Hva er det viktigste idretten har gitt deg?
- Gleden ved å drive med det jeg har aller mest lyst til, er det beste med idretten min. Og det gjør noe med selvtilliten når man jobber hundre prosent for å nå et mål - og klarer det. Dessuten får jeg sjansen til å treffe mange flotte mennesker.
- Hva er din beste - og dårligste - egenskap?
- Jeg tror jeg har ganske mange egenskaper - særlig dårlige. Min beste og nyttigste egenskap er at jeg er streng med meg selv. Den dårligste er at jeg har for mange baller i lufta samtidig.
- Hva husker du best fra sesongen?
- Deltakelsen i Tour de Féminin vil være et minne for livet.
- Ofrer du suksessen for drømmemannen?
- Det er vanskelig å si. Jeg har vel allerede mistet en kjekk gutt på grunn av idretten. Jeg satser så mye på syklinga at det kommer foran det aller meste.
- Og hvordan ER drømmemannen?
- Han er lys, har en god porsjon humør, tør være seg selv og er litt sporty. Han bør helst være syklist.
- Hva ville du gjort hvis duikke var toppidrettsutøver?
- Da ville jeg tatt utdanning og jobb innenfor alternativ medisin.
- Er det et spesielt menneske som fortjener en del av medaljen din?
- Ja. Jeg hadde aldri vært den jeg er uten mor og far. Jeg har hatt en kjempe-oppvekst som har betydd veldig mye for meg.
- Hvis du kunne gitt medaljen til et formål, hvilket?
- Jeg ville gitt den til kampanjen mot vold i samfunnet. Klarer vi å begrense den, sparer vi mange mennesker for mye vondt.
- Hva er det beste med din idrett?
- Friheten. Og tanken på at det jeg driver med, kan hvem som helst også gjøre - på sitt nivå.
- Og det verste?
- All ventetida på flyplasser - helt pyton. Det er skremmende å tenke over hvor mye tid som går med til noe så meningsløst.
- Hvem er verdens beste idrettsutøver?
- Det er vanskelig å si, men de aller beste syklistene scorer høyt på en sånn liste. De må jobbe utrolig mye for å nå toppen.
- Og hvem er mest sexy?
- Det er veldig mange sexy, også i Norge. Jeg tror ikke jeg skal nevne navn, men jeg har en svakhet for syklister. De har så flotte bein med muskler og glatt hud. Det er sexy.
- Hvilken posisjon har terrengsykling om ti år?
- Terrengsykling har fortsatt mye å gå på i Norge i forhold til resten av verden. Men veksten er lovende. Om ti år har vi enda flere norske terreng-proffer. Det nye, norske DBS-laget vil bety veldig mye for utviklingen, både blant de aktive og de på mosjonsnivå.
- Helt oppriktig, hvorfor bør DU vinne Folkets Idrettspris?
- Fordi jeg driver en rettferdig idrett. Det er helt opp til meg selv om jeg vil vinne. Og skal man hevde seg på høyeste nivå er det nødt til å komme fra hjertet.
- Og hvem TROR du vinner?
- Thomas Alsgaard. Jeg kjenner ham ikke, men han virker sympatisk og jordnær. Og jeg tror han driver med det han gjør først og fremst fordi han synes langrenn er gøy. I tillegg er han selvsagt veldig god.