Sykt fort

Da det gjaldt som minst, knuste Petter Solberg alle konkurrentene i Rally Finland - og satte verdensrekord. Med sykdom i kroppen.

-  Jeg er ikke 100 prosent, men nå trives jeg i det minste mye bedre i bilen, sier Petter.

Fredag brøt nordmannen på grunn av sykdom, men i går fullførte han rallyet uten å være med i kampen om poengene.

Da gikk det unna.

I Rally-VM er det satt en makshastighet på 130 km/t og Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) pålegger arrangørene å finne langsomme veier. Petter Solberg ble i går den første i historien som brøt denne grensen da han ristet av seg de siste spor av feberen og fløy inn med en gjennomsnittsfart på 130,3 km/t. Det var seks sekunder bedre enn sammenlagtleder Marcus Grönholm.

Ville sove

Etter å ha knust konkurrenter i 7 fartsprøver, kom smertene tilbake og Petter Solberg valgte å stå over gårsdagens siste fartsprøve.

-  Det er helt tett i hele hodet, så vi fant det best å stoppe nå og heller få et par ekstra timer med søvn. Jeg gleder meg til å treffe senga nå, sa Solberg til NTB etter en 15 timers dag.

Førerne som fortsatt er med og kjemper om VM-poeng i Rally Finland måtte pent finne seg i å parkere bilen først tre timer seinere.

-  Veldig fort

Ekstra surt er det at rallyet kjøres på grus:

-  Det er gått veldig fort i dag. Vi har vært raskest i alle grusløpene i år, så det er fryktelig kjedelig at vi ikke er med og kjemper om seieren her, sier 29-åringen.

Solberg er fortsatt syk, men i går ble doseringen med medisiner øket.

-  Kreftene er på god vei tilbake, men hodet plager meg veldig, sier Petter Solberg.

Marcus Grönholm ble presset av Markko Märtin, men ser ut til å ha seieren i lomma.

 Storebror Henning Solberg kjørte seg opp i løpet av gårsdagen, og er nummer ti.

FRISK OG RASK: Petter Solberg ble historisk da han brøt rallysportens magiske 130 km/t-grense i Finland i går. - Det er fryktelig kjedelig at vi ikke er med og kjemper om seieren her, sier han.