LANGE, TRISTE BLIKK: Caroline McParland (i svart) mottar trøst fra Mari Kristine Langøy mens hun kaster et blikk mot pokalen i hendene på  en Kaohsiung-spiller. Bergen Nord/Hovding-jentene måtte nøye seg med den sure annenplassen i Norway Cup.Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
LANGE, TRISTE BLIKK: Caroline McParland (i svart) mottar trøst fra Mari Kristine Langøy mens hun kaster et blikk mot pokalen i hendene på en Kaohsiung-spiller. Bergen Nord/Hovding-jentene måtte nøye seg med den sure annenplassen i Norway Cup.Foto: Thomas Rasmus Skaug/DagbladetVis mer

- Sykt kjipt!

Bergen Nord/Hovding tapte Norway Cup-finalen i siste minutt av annen ekstraomgang.

|||EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Finale klasse W: Bergen Nord/Hovding - Kaohsiung Rueisiang High School 1-2 e.e.o.

Det var bare såvidt de klarte å stille lag, og de måtte ned fra elleverfotball til sjuerfotball for å delta i Norway Cup. Derfor kom Bergen Nord/Hovding til Ekebergsletta uten altfor store forventninger med seg i bagasjen.

Men etter ei resultatrekke med sifrene 14-0, 7-2, 13-0, 4-0 og 4-0 var juniorjentene fra Bergen plutselig i finalen i klasse W. Da var det naturlig å justere målsetningene deretter.

- I utgangspunktet hadde jeg ikke regnet med at vi skulle spille Norway Cup da vi ikke fikk med nok spillere til å stille elleverlag. Da vi kom hit med et sjuerlag i stedet, var det bare for gøy. Men da vi spilte oss fram til finale, hadde vi selvfølgelig lyst til å vinne den, sier bergensspiller Stine Johannessen til Dagbladet.

Jevnt og dramatisk
Motstander var et annet lag som hadde lekt seg gjennom innledende runder og finalespill, Kaohsiung Rueisiang High School fra Taiwan. Forutsetningene for en tett, intens og dramatisk finale var med andre ord i aller høyeste grad til stede.

Slik skulle det også fortone seg i praksis i et sjansefattig oppgjør mellom to jevnbyrdige og gode motstandere. To ganger 25 minutter var ikke nok til å skille mellom lagene. Etter ordinær tid sto det 1-1 etter scoringer av Pi Han Chan og Lena Flekke Bergersen i første omgang. Dermed måtte ekstraomganger med «golden goal» til for å kåre tidenes første vinner av klasse W.

Kort tid før finalen var i ferd med å gå til straffesparkkonkurranse, glapp det for Bergen Nord/Hovding da Yueh Chen Chang kom seg rundt på venstresida før hun slo hardt og lavt inn foran mål. Der hadde Ya Wen Chung frigjort seg, og hun fikk en enkel oppgave med å styre seiersmålet inn bak Mari Kristine Langøy i bergensmålet.

- Endelig har vi oppnådd noe stort, sier en jublende Chung til Dagbladet etter pokaloverrekkelsen på bane sju på sletta.

- Leverte varene
Taiwanerene deltok i Norway Cup for første gang etter å ha fått turen som belønning fra skolen de representerer etter å ha havnet på en annenplass i den nasjonale high school-serien.

Nå kan de ta ferie i Estland og Latvia på skolens regning med god samvittighet.

- Ved å vinne finalen, har vi levert varene for oss selv, for skoleledelsen og for sponsorene våre. Seieren i Norway Cup vil bli veldig viktig for vår videre satsing, understreker lagets trener overfor Dagbladet, og gir innsatsen i Norway Cup en åtter på en skala fra én til ti.
- Surt
Bergen Nord/Hovdings målscorer Lena Flekke Bergersen tok tapet med fatning.

SEIN AVGJØRELSE: Ya Wen Chung avgjorde klasse W-finalen helt på tampen av annen ekstraomgang med en enkel styring.Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
SEIN AVGJØRELSE: Ya Wen Chung avgjorde klasse W-finalen helt på tampen av annen ekstraomgang med en enkel styring.Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer

- Akkurat nå er det veldig surt, men om et par timer har nok skuffelsen gått over. Vi hadde jo ikke forventet at vi skulle komme så langt da vi kom hit. Vi møtte et godt lag, og det var trolig de to beste lagene i klassen som var i finalen. Det var en jevn kamp, som kunne gått begge veier, sier Bergersen til Dagbladet.

Hun vant forøvrig arrangørens kåring av banens beste, noe som var et lite plaster på såret, selv om hun selv følte at det ikke var hun som skulle hatt den.

- Jeg synes ikke det var fortjent. Jeg spilte ingen god kamp, sier hun selvkritisk.

Lagvenninnen Stine Johannesen, som spilte fram Bergersen til utligningsmålet, tok til tårene etter kampslutt. Det var en kombinasjon av skuffelse og smertene etter en smell i kneet, ifølge henne selv.

- Jeg vet ennå ikke om finaletapet kommer til å overskygge gleden over annenplass i Norway Cup, men akkurat nå er det sykt kjipt, understreker Johannesen over Dagbladet.