Sykt rask!

Anders Aukland (33) ble syk foran verdenscupåpningen, men i går gikk han et testløp i de samme løypene på Beitostølen - og på en tid som ville knust alle konkurrentene.

Vinn tur til Torino med Dagbladet og VISA. Svar på dagens spørsmål.

Forholdene var riktig nok adskillig bedre da Aukland testet seg i går, men konklusjonen er den samme:

Sjukdommen har ikke ødelagt formen. Aukland kan fort ende helt øverst på pallen i Kuusamo til helga.

Det mener landslagssjef Krister Sørgård.

-  Jeg tror virkelig Anders kan kline til i helga. Det gikk veldig fort og så bra ut teknisk i dag. Og Anders trives også svært godt i løypene i Kuusamo, han vant der foran Jens Arne (Svartedal) for to år siden, minner Sørgård om.

God form

Aukland var ifølge Sørgård i svært god form før han pådro seg en forkjølelse og måtte stå over verdenscupåpningen.

-  Det så utrolig bra ut for han mellom de to høydeoppholdene vi hadde, og i forkant av verdenscupåpningen. Det var virkelig synd at han skulle bli syk, men så langt ser det ikke ut som det har satt han noe tilbake, mener landslagssjefen.

 STERK:  Gårsdagens test viste at Anders Aukland er frisk og meget rask etter forkjølelsen som satte ham utenfor verdenscupåpningen. Foto: Torbjørn Grønning
STERK: Gårsdagens test viste at Anders Aukland er frisk og meget rask etter forkjølelsen som satte ham utenfor verdenscupåpningen. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer

-  Jeg håper å kunne blande meg inn helt i toppen, det tror jeg alle de seks norske på klassisk lørdag kan gjøre på en god dag nå, sier Aukland.

Han følte at sesongens første harde gjennomkjøring på snø gikk bra.

-  Jeg var spent på om det ville gå veldig tungt etter sykdommen, men dette gikk overraskende bra. Forhåpentligvis gir det også et løft inn mot helga med en hardkjøring nå, sier Aukland.

Han legger ikke for mye vekt på at han gikk så mye raskere enn konkurrentene gjorde i helga.

-  Forholdene er mye bedre nå, så derfor vil det ikke gi et riktig bilde, mener Aukland.

Konkurransefølelse

For å få inn konkurransefølelsen for Aukland i går, stilte landslagssjefen med startnummer og tidtaking, mens familien gjorde sitt for å bidra.

Jørgen Aukland ble pekt ut som konkurrent, mens yngstebror Fredrik Aukland stilte som smøreteam.

-  Det var veldig viktig å få følelsen av konkurranse, og det fungerte godt for meg. Jørgen gikk også veldig godt, så det ble en real utfordring, sier Aukland. Jørgen endte 28 sekunder bak.

GODE BRØDRE: Jørgen (t.v.) var konkurrent, mens Fredrik (midten) var smører da Anders Aukland testet seg.