«Skal ikke være mulig»:

- Sykt

Stang ut for Halvor Egner Granerud (25) under hopp-NM i helga. - Jeg vet ikke helt hva som er grunnen, sier han. Om tre uker starter verdenscupen. Målet er å vinne sammenlagt for andre året på rad.

SPILTE ANNENFIOLIN: Halvor Enger Granerud. Foto: Geir Olsen / NTB
SPILTE ANNENFIOLIN: Halvor Enger Granerud. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

MIDTSTUBAKKEN (Dagbladet): - Det er sykt, forteller Halvor Egner Granerud, og sikter til lagkonkurransen i hopp-NM søndag.

Buskerud med Daniel-André Tande i spissen vant i Midtstubakken i Holmenkollen. Akershus og Granerud ble nummer to, fattige 0,1 poeng bak på sølvplass.

0,1 poeng ... det skal nesten ikke være mulig.

- I en lagkonkurranse med åtte hopp er det sykt, sier Granerud, som hoppet sammen med Fredrik Villumstad, Christian Røste Solberg og Marius Lindvik.

Han måtte sette seg ned på sletta og stirre tomt i lufta etterpå.

IKKE BEST: Halvor Egner Granerud dro fra NM med to sølv og en bronse, men ingen gull. Foto: Tore Ulrik Bratland
IKKE BEST: Halvor Egner Granerud dro fra NM med to sølv og en bronse, men ingen gull. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Samtidig illustrerer det en helg med stang ut for forrige sesongs suverene verdenscupvinner. I NM-rennet i normalbakken lørdag var han bare 0,2 poeng bak vinneren, Oscar Petersen Westerheim (25).

Til sammen var han tre tideler bak de to NM-gullene. Det betyr to NM-sølv. I tillegg var han med å ta bronse i miks lagkonkurranse. Alt i alt er ikke dette noe seiersmaskinen er ett hundre prosent fornøyd med. Er han bekymret tre uker før verdenscupen starter?

- Nei, jeg er optimist, kontrer Granerud.

- Det svarer veldig godt inne på rullebrett. Når det gjør det, kommer det snart i bakken også. Jeg føler bare at jeg mangler noen repetisjoner.

Nå skal det sies at Granerud vant Sommer Grand Prix på plast - som første nordmann noen gang. Men det må også sies at ikke alle de beste hopperne deltok til enhver tid.

På NRK slo ekspertene fast at han var ustabil i helga. Granerud sier seg enig:

- Jeg vet ikke helt hva som var grunnen. I alle førstehoppene var det veldig rart. Jeg tror det har sammenheng med at jeg ikke har hatt veldig mange hopp på is (i tilløpet) ennå. Jeg trenger en gjennomgang før det begynner å svinge igjen. Det er i alle fall teorien min.

Og:

- Jeg kjenner at jeg trenger en del hopptid på is.

FIKK HAKESLEPP: Oscar Petersen Westerheim (t.h.) trodde knapt sine egne øyne da han slo Halvor Egner Granerud med 0,2 poeng lørdag. Foto: Tore Ulrik Bratland
FIKK HAKESLEPP: Oscar Petersen Westerheim (t.h.) trodde knapt sine egne øyne da han slo Halvor Egner Granerud med 0,2 poeng lørdag. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Han kommer til å tilbringe den neste uka i Midtstubakken. Det er med visshet om at han fortsatt mangler individuelt NM-gull.

Men han unner barndomskompisen Oscar Petersen Westerheim gullet.

- Det var en kjempeopplevelse for ham. Men når jeg ser statistikken min om fem år, kommer det sikkert til å være litt surt.

Verdenscupen starter i Nizjnij Tagil i Russland 19. november. Granerud har mål om å vinne sammenlagt for andre året på rad. Det har ingen nordmann klart tidligere.

- Det er bare tre uker til det starter. Jeg gleder meg, sier landslagstrener Alexander Stöckl.

Blant oppturene i sesongoppkjøringen er det at Granerud har inngått en personlig avtale med Jensen senger og madrasser.

- Det er jeg veldig fornøyd med. Det kommer noe kult etter hvert. Det er bare å glede seg, forteller han hemmelighetsfullt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer