Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Syltynn teori skiller tysk seiersmaskin fra EM

Tok sin sjuende kvalikseier av sju mulige mot Aserbajdsjan.

USTOPPELIGE: Ei heller Aserbajdsjan sto imot Mario Gomez og Tyskland som tok sin sjuende seier av sju mulige i EM-kvaliken.Foto: SCANPIX /  AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
USTOPPELIGE: Ei heller Aserbajdsjan sto imot Mario Gomez og Tyskland som tok sin sjuende seier av sju mulige i EM-kvaliken.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / JOHANNES EISELE Vis mer

Tyskland åpnet svakt, men tok en sikker 3-1 seier over Aserbajdsjan tirsdag og er på stø marsj mot EM-sluttspillet i 2012.

Mesut Özil, Mario Gómez og Andre Schürrle scoret de tyske målene, noe som betyr at Tyskland ligger på toppen i gruppe A med makismale 21 poeng, og det er ti poeng mer enn Belgia på annenplass. Belgierne, som har spilt sju kamper kan imidlertid ikke ta igjen Tyskland.

Tredjeplasserte Tyrkia har derimot en syltynn teoretisk mulighet, men da må de vinne sine fire resterende kamper, samtidig som Tyskland taper sine tre siste.

Innbytteren Murad Husejnov reduserte ett minutt før full tid for Aserbajdsjan, men laget var aldri noen trussel for den tyske seiersmaskinen.

- Dette har vært en perfekt kvalifisering for oss til nå. Dessuten er denne sesongen avsluttet, og at vi leder EM-gruppen vår så klart viser at den har vært vellykket, sa kaptein Philipp Lahm etter kampen.

-  Det er vel ingen tvil om at laget vårt spilte i en helt annen divisjon enn Aserbajdsjan i denne kampen. Vi ville ha et godt resultat og fikk det.

- Men selv om det har gått bra for oss til nå på veien mot EM-sluttspillet neste år, må vi ikke slappe av. Det er bare hardt arbeid som teller, så vi må stå på videre, sa trener Joachim Löw etter kampen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media