Syltynt Tippeliga-håp for Nordlies Ulf etter ny smell

Greide ikke å holde på ledelsen.

• Stabæk - Sandnes Ulf 1-1 (0-1)

(Dagbladet): Lenge så det ut som bunnlaget Sandnes Ulf skulle få en etterlengtet seier i Tippeligaen.  Men etter nok en poengdeling har Tom Nordlies menn 14 poeng på bunnen av tabellen.

Ulf tok ledelsen i første omgang, men som så mange ganger før, greide motstanderen å krige inn en utlikning.

- Vi blir spilt lave, men det virker som vi har full kontroll.  Vi har masse sjanser til å lage to og tre null og punktere kampen, men får en i mot, sier Tom Nordlie Til C More etter kampen.

Stabæk-trener Bob Bradley følger opp:

- Det var frustrerende. Vi spilte ikke godt nok. Vi greide ikke å utnytte sjansene våre, og var ikke skarpe nok i dag, sier amerikaneren til C More. 

Store sjanser tidlig Stabæk gikk ut i et forrykende tempo på eget gress. Anført av en heltent Franc Boli skapte hjemmelagets to sjanser før kvarteret var spilt. Den første, et langskudd, var det Boli som sto bak.

Den andre var det innleide Andrew Jacobson som ordnet. Amerikaneren fikk ballen på sekstenmeteren - vendte bort en spiller og ladet skuddet. Ulf-keeper Hannes Halldórsson fikk akkurat en hånd på ballen.

Frekk scoring Etter det første kvarteret stabiliserte kampen seg, og vi fikk ingen store målsjanser før det ble plutselig smalt etter 31 minutter.

Ulf kontret - og Henrik Furebotn var iskald da han ble vippet gjennom forsvaret. En liten touch seinere lå ballen i mål.

Et livsviktig mål for bunnlaget Ulf som må hente mange poeng for å drømme om Tippeliga-spill 2015.

Stabæk var fortsatt det førende laget på Nadderud, og ut over den andre omgangen skapte hjemmelaget mer og mer.

Snytt for straffe? Etter 65 minutter kunne det se ut som Stabæk ble snytt for straffe.

 REDDET ETT POENG:  Stabæk jubler etter utligningen. Foto: NTB Scanpix
REDDET ETT POENG: Stabæk jubler etter utligningen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Michael Stephens slo til innbytter Stian Sortevik. På meget frekt vis dro han seg forbi Midtsjø med et brystmedtak. Deretter gikk han over ende i Sandnes Ulfs sekstenmeter. Dommer Hansen lot spillet gå til store protester fra Stabæk.

Det var starten på en rekke sjanser for begge lag.

Stabæk sendte mange folk framover i jakten på poeng, og 69 minutter var spilt da Brustad blåste ballen over mål fra ti meter - helt upresset.

Men Ulf var smarte, og tok de kontringene de fikk. Randall Brenes avsluttet en flott kontring med å vippe ballen like utenfor mål etter 72 minutter.

Brenes kunne og burde nok ha blitt matchvinner i situasjonen.  Men i stedet sikret Stian Sortevik ett poeng for hjemmelaget. 

Etter et presist innlegg fra Haugstad var Stabæks innbytter iskald fra kloss hold, og styrte ballen i mål.