Symbolet på himmel og helvete: - Starten på et eventyr for Klopp og starten på slutten for Mourinho

Ekspertene tror Chelsea-manageren får sparken.

KONTRASTER: José Mourinho opplevde et nytt mareritt mot Liverpool, mens det hele utviklet seg til å bli en drøm for Jürgen Klopp. Foto: 
Reuters / Philip Brown
KONTRASTER: José Mourinho opplevde et nytt mareritt mot Liverpool, mens det hele utviklet seg til å bli en drøm for Jürgen Klopp. Foto: Reuters / Philip BrownVis mer

(Dagbladet): I fjor var Chelsea fullstendig overlegne og vant Premier League suverent etter bare tre tap på 38 kamper. Da var blåtrøyene i himmelen, og José Mourinho ble dyrket som en gud.

På årets elleve første kamper har Chelsea allerede dobbelt så mange tap, altså seks, og kun tre triumfer. 1-3-tapet hjemme mot Liverpool kan ha vært det siste Mourinho gjorde som Chelsea-manager.

I så fall vil det være andre gang at Jürgen Klopp får portugiseren sparket. 24. april 2013 ydmyket Klopps Borussia Dormund Mourinhos Real Madrid, hvilket satte i gang prosessen som avsluttet portugiserens tid i Spania.

Nå kan det samme skje igjen.

- Mourinho måtte overbevise, men klarte det ikke. Spillerne virket tappet for energi. Det er veldig bekymringsfullt. Jeg vil tro at Mourinho er veldig nær å få sparken nå, sier TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker til Dagbladet.

- Iskald og kul Alsakers vurdering til Dagbladet sier han i pressesonen på Stamford Bridge i minuttene før han skal intervjue Chelseas kontroversielle trener. Nerven er til å ta og føle på, for i Chelsea-leiren ligger det noe latent som kan eksplodere når som helst.

GJENTAR HISTORIEN SEG? Jürgen Klopp banket José Mourinho i 2013, slik at portugiseren fikk sparken. Nå er historien i ferd med å gjenta seg. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach
GJENTAR HISTORIEN SEG? Jürgen Klopp banket José Mourinho i 2013, slik at portugiseren fikk sparken. Nå er historien i ferd med å gjenta seg. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach Vis mer

- Er det en som kan klare å beholde jobben etter slike resultater, så er det Mourinho. Han står oppreist og er tydelig på at han skal på jobb igjen på mandag. Men Roman Abramovitsj vil vinne og er ikke redd for å sparke Mourinho for andre gang, tror Alsaker.

De fleste går og venter på at beskjeden skal komme: at Mourinho får sparken i Chelsea for andre gang i historien. Den første gangen var etter kampen mot Knut Tørum og Rosenborg i 2007.

- Han var helt iskald og kul før han ble sparket. Det var vanskelig å se det på ham at han slet. Han står alltid oppreist og har tilsynelatende veldig mye selvtillit, forteller Tørum til Dagbladet.

- Hvis han får tid, tror jeg Mourinho snur det til slutt. Spørsmålet er hvor mye mer tid han får nå, sier den tidligere RBK-treneren.

Dagbladets kommentator Morten Pedersen skrev følgende i sin kommentar tidligere i dag:


- Får ikke Mourinho sparken nå, får han det aldri.

Enorme kontraster Mens Mourinho er inne i sitt livs verste mareritt, kunne trenerkollega Jürgen Klopp feire sin første store triumf som Liverpool-trener.

- Dette kan være starten på slutten for Mourinho, og det kan være starten på noe stort, et eventyr, for Klopp. Kontrastene kunne knapt vært større, sier Alsaker.

- Dette gir et enormt mentalt løft for Liverpool. Å slå Chelsea borte gir tro og selvtillit. Dette kan være starten på noe meget bra for Klopp, gjentar Premier League-kommentatoren.

Jan Åge Fjørtoft tror Mourinho fort kan ende hos Real Madrid igjen, som Dagbladet meldte i går i kjølvannet av tidligere klubbpresident Ramon Calderons oppsiktsvekkende uttalelser.

- De sier han har mistet garderoben. De sier han kan miste jobben. Mourinho taper kamper. Det er hans største problem, skriver Jan Åge Fjørtoft på Twitter.


- Mourinho pisser på egen klubb. En liten, liten mann. Det her kan ikke gå, skriver fotballkommentator Asbjørn Myhre.

Tidligere Liverpool-spiller John Arne Riise satt på sin side igjen med et helt annet inntrykk etter kampen.

- Elsker det, Liverpool. Briliant! Klopp er mannen. Strålende, skriver Riise på sin Twitter-konto.