Liverpool-helten Mohamed Salah

Symbolet Salah: Liverpool, Egypt og hjembyens store helt

Mohamed Salah er Liverpools fremste håp mot Real Madrid, men for det egyptiske folket betyr han så mye mer.

ENESTÅENDE: Mohamed Salah scorer mål for Liverpool, gir penger til hjembyen Nagrig og håp til nasjonen Egypt. Foto: Peter Byrne / Pa Photos / NTB Scanpix
ENESTÅENDE: Mohamed Salah scorer mål for Liverpool, gir penger til hjembyen Nagrig og håp til nasjonen Egypt. Foto: Peter Byrne / Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg måtte dra tidlig fra skolen for å rekke trening. Jeg var på skolen fra klokka sju til ni, så hadde jeg en lapp fra klubben min som sa: «Mo kan dra tidlig fra skolen så han rekker å trene med klubben klokka to», forteller Mohamed Salah til Liverpools hjemmeside.

Det var her han satt. Toppscoreren i Premier League og Årets spiller i England, i det lille klasserommet i hjembyen Nagrig i Egypt - før han måtte legge ut på den ville reisen ingen av de andre ungguttene tok.

Salah dro fra skolen klokka ni på morgenen, og ankom treningsanlegget til El Mokawloon i 14-tiden. Treningen varte fra klokka 15.30-16.00 til 18.00, så kom han hjem til Nagrig klokka 22-22.30.

- Da var det mat, søvn og den samme greia neste dag. Og det var ikke bare én buss - jeg måtte bytte buss tre, fire og til tider fem ganger bare for å dra på trening og hjem igjen, forteller Salah.

- Det var en tøff tid, men jeg var ung og ville bli fotballspiller. Jeg ville få et stort navn. Jeg ville bli noe spesielt, utdyper han.

Bodde på hotell

Selv om Salah måtte reise opptil ti timer hver dag, var han bestemt på trene med El Mokawloon i Kairo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer