- Synd at en klubb med de tradisjonene rykker ned

Solskjær etter at Molde sendte FFK til 1.divisjon.


FREDRIKSTAD (Dagbladet): Fredrikstad - Molde 0-2.

Fredrikstad er tilbake i 1. divisjon etter to sesonger i Tippeligaen.

- Det er aldri morsomt å sende noen ned en divisjon, men vi må gjøre jobben. Vi kunne vunnet 6-0 eller 7-0 i dag, sier Molde-spiller Magnus Wolff Eikrem i intervju vist på Dagbladet.no.

FFK-trener Trond Amundsen var langt nede etter kampen.

- Det er bare å beklage. Jeg synes gutta løfter seg i andre omgang. Vi må være offensive etter pause, og det straffet seg. Nå er vi lagt nede, og det er lov til å deppe, sier Amundsen.

RYKKET NED:  Nenad Sreckovic (t.v.) og Martin Pusic depper etter kampen.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
RYKKET NED: Nenad Sreckovic (t.v.) og Martin Pusic depper etter kampen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Bragden på Lerkendal sist helg og hjelp fra både Aalesund og Rosenborg i dag, var ikke nok.

Fredrikstad klarte ikke å skape stort mot seriemester Molde i kveld. De hadde et visst trykk mot Molde-målet på tampen, men ble straffet på en kontring da keeper Jon Masalin ble med opp på en corner.

Hans Erik Ramberg lagde straffe og ble utvist i duell med Jo Inge Berget, og Davy Claude Angan scoret kampens første mål på straffesparket rett før full tid.

Tre minutter på overtid la Daniel Berg Hestad på til 2-0.

- Som fotballmann synes jeg det er synd at en klubb med de tradisjonene og det publikummet må rykke ned, og jeg håper at de går opp igjen, sier Molde-sjef Ole Gunnar Solskjær, ifølge NTB.
 
Klasseforskjell Molde kom med sitt beste mannskap til Østfold til tross for at gullet ble sikret sist helg. Og det var da også klasseforskjell på lagene i store deler av kampen i kveld.

Molde-spillerne hadde alltid lagkamerater i bevegelse å spille ballen til, mens da FFK-spillerne gikk i angrep havnet de ofte i undertall og mulighetene rant ut i sanden.

KONTRET I SENK: FFK sendte alle i angrep i sluttminuttene, og Molde straffet hjemmelaget etter en corner. Keeper Jon Masalin hang ikke med på returløpet og Jo Inge Berget ble felt. Det endte med straffe til Molde.
KONTRET I SENK: FFK sendte alle i angrep i sluttminuttene, og Molde straffet hjemmelaget etter en corner. Keeper Jon Masalin hang ikke med på returløpet og Jo Inge Berget ble felt. Det endte med straffe til Molde. Vis mer

Som da hjemmelaget kontret midt i første omgang, men Nenad Sreckovic ventet og ventet på noen å legge inn til. Til slutt ble innlegget slått over til bakerste stolpe der Ole-Jørgen Halvorsen var på plass, men avslutningen hans gikk rett på Molde-keeper Jon Søderberg.

Da hadde allerede Molde hatt et par bra sjanser på andre siden av banen.

Daniel Chuma Chukwu skjøt i nettveggen etter drøyt sju minutter, mens Jo Inge Berget satte ballen rett på Jon Masalin i FFK-målet noen minutter seinere.

God Masalin Etter FFKs eneste sjanse i omgangen, den nevnte ved Halvorsen, tok Molde mer og mer over fram mot pause.

I det 27. minutt skjøt Davy Claude Angan like over etter godt forarbeide av Chukwu.

Sju minutter etter fikk Magnus Wolff Eikrem en svak klarering rett i beina, tok ballen med seg inn i feltet og lappet til. Bare en fantastisk redning fra Masalin hindret seriemesteren fra å ta ledelsen.

Og ny fire minutter seinere var Masalin igjen redningsmannen etter fine Molde-kombinasjoner inne i feltet med Mattias Moström i en nøkkelrolle. Men det gikk såpass fort for seg at Angan ikke fikk siktet inn avslutningen skikkelig.

Etter pause kom Fredrikstad fram med flere spillere, og fikk løftet ballen inn i feltet uten at det ble helt klare målsjanser av det. Og samtidig åpnet det større rom for Molde-angrepet som stadig kom nærmere scoring.

Magnus Stamnestrø og Jo Inge Berget var begge i nærheten i løpet av andre omgangs første kvarter.

Nytt håp En periode rundt midten av andre omgang trillet Molde ball rundt hjemmelaget, men så kviknet FFK til igjen og kom til et par halvgode sjanser.

Robert Stene skjøt riktignok for høyt fra like utenfor 16-meteren, Halvorsen sleivet fra skrått hold, men en ny optimisme spredte seg på tribunen.

Og akkurat i det Rosenborg gikk opp til 4-1 borte mot FFK-rival Hønefoss, hadde Fredrikstad sin kanskje aller største sjanse på en heading etter corner, men ballen traff stolpen.

Angan kunne punktert kampen seks minutter før slutt, men fikk ballen akkurat litt langt foran seg etter et flott framspill fra Wolff Eikrem, og Masalin stoppet ham.

Med ett minutt igjen å spille, var Masalin med opp på en corner. Molde kontret, Jo Inge Berget fosset inn i feltet, og hadde bare Hans Erik Ramberg igjen å runde. Ramberg felte Molde-angriperen, ble utvist og laget straffe.

Angan scoret på straffesparket, og dermed var alt håp ute for Fredrikstad i Tippeligaen for denne gang.