- Synd at Francis slutter

Steffen Iversen får i dag offisiell beskjed om at Tottenham-manager Gerry Francis går av. Iversens nye sjef blir sveitseren Christian Gross (43). - Dette er ikke noe artig, sier Iversen til Dagbladet.

Den sveitsiske klubben Grasshoppers innkalte i går til pressekonferanse og opplyste at deres sjeftrener Christian Gross slutter. Han tar over managerjobben i Tottenham fra kommende mandag og ut 1998-99-sesongen. Gross forhandlet i London i går, men reiser tilbake til Sveits i dag for å lede Grasshoppers i kveldens serierunde.

Reserverer seg

- Man ønsker aldri at manageren skal slutte, sier Steffen, som reserverer seg fra å si for mye om managerskiftet.

Han vil høre Francis' egen versjon - på dagens hurtiginnkalte møte klokka 11.00 på White Hart Lane.

  • Steffen hadde nettopp gått av flyet fra en miniferie i Trondheim i går kveld. Han hadde ikke engang fått innkallingen til spillermøtet da Dagbladet ringte.

Fem tap på seks kamper - ingen ligaseier siden august - ble for mye for Spurs-formann Alan Sugar. Derfor er det over og ut for Gerry Francis et halvt år før kontrakten hans går ut.

Mannen som fristet Steffen Iversen til å forlate Rosenborg og flytte til London, er nå historie i London-klubben.

Frykter ikke framtida

- Frykter du for din egen posisjon i klubben nå som Francis forsvinner?

- Han har kjøpt flere enn meg, så det er ikke noe å tenke på, sier Steffen.

  • Siden i sommer har Francis blant annet kjøpt David Ginola og Les Ferdinand (Teddy Sheringhams erstatter). Til sammen har han brukt gigantiske 358 millioner kroner på spillerkjøp - uten å være i nærheten av suksess.

- Mitt dypeste stup, sier Francis om denne høsten.

For ganske nøyaktig tre år siden innkalte Ossie Ardiles til et liknende møte som dagens. Den gangen var det superfemmeren Klinsmann, Barmby, Anderton, Popescu og Dumitrescu som hadde sviktet og bidro til Ardiles fall.

Lettvint løsning

Som da, mener Steffen at Tottenham nå velger en lettvint løsning ved å gjøre manageren til syndebukk:

- Det går ikke an å skylde bare på Francis. Vi har gjort det dårlig på banen og må ta vår del av skylda.

- I det siste har Francis ofte vært til stede på treninga. I forrige uke var han i godt humør. Ingenting tydet på at han skulle gi seg, sier Steffen Iversen til Dagbladet.

  • Francis' tidligere klubb QPR er uten manager, og er ifølge engelske kilder svært interessert i å hente ham tilbake til Loftus Road. Vi må ta vår del av skylda. Steffen Iversen