GULL: - Han imponerer særlig der det går fortest. Han tar rotta på gigantene og tar sitt første VM-gull. Det er helt, helt rått, sier NRKs ekspert Kjetil André Aamodt. Henrik Kristoffersen er verdensmester i storslalåm! Video: NRK Vis mer

Henrik Kristoffersens tok VM-gull i storslalåm

- Synd han ikke takket oss

Henrik Kristoffersen (24) takket mange etter VM-gullet. Det drøyet noen timer før landslaget fikk en takk. - For meg er det en lagseier, og jeg er ekstremt glad på Henriks vegne, sier Lars Mæland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅRE (Dagbladet): Henrik Kristoffersen er verdensmester i storslalåm. Ingen greide å matche 24-åringen i Åre fredag kveld. Han leverte to solide omganger, og kjørte inn i mål til ny førsteplass med to igjen på toppen.

Et jubelbrøl og noen nervepirrende minutter seinere var det klart. Verken Alexis Pinturault eller Marcel Hirscher greide å matche ham.

Kristoffersens takk

Det var en lettet og glad Kristoffersen som møtte norske og internasjonale medier etter VM-gullet. Etter fire fjerdeplasser på rad i VM, kunne han endelig klatre til topps på pallen og feire sin første VM-medalje.

Han hadde mange å takke. I møte med Dagbladet, VG, NRK, TV 2, arrangøren og internasjonale medier ble skileverandører Rossignol, fatter'n, mutter'n, kjæresten Tonje, Red Bull og Einar Witteveen fra Rælingen skiklubb nevnt. Kristoffersen takket også flere andre fra Rossignol og Red Bull.

- Det er de nærmeste rundt meg som virkelig fortjener det. Jeg har jobbet så hardt i alle år og har endelig lykkes mot alle odds, sier Kristoffersen.

- Hva mener du med mot alle odds?

- Det er noen som har litt mer å rutte med i alpinverden enn vi har, så det sier seg selv.

- Du føler det er det som mangler for å ta deg til det neste steget?

- Nei, det sier jeg ikke. Det har jeg aldri sagt. Det er en stor takk til alle som står tett på meg. Uten fatter'n og Rossignol, Red Bull, familien min og kjæresten min Tonje, som står opp halv fem slik at jeg kan stå opp fem og lager frokost og alt. Hun og fatter'n gjør alt for meg. Mutter'n lar fatter'n gjøre det. Og Rælingen Skiklubb. Det er dem dette er for, sier nordmannen til Dagbladet.

<strong>INGEN OVER:</strong> Henrik Kristoffersen er en konkurransemann av dimensjoner. Han gjør alt i sin makt for å vinne. Foto: NTB Scanpix
INGEN OVER: Henrik Kristoffersen er en konkurransemann av dimensjoner. Han gjør alt i sin makt for å vinne. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kristoffersens forklaring

Kristoffersen gjentok altså cirka den samme takketalen en rekke ganger i møte med media etter VM-gullet. Landslaget og lagkameratene ble ikke nevnt umiddelbart.

Spol klokka fram to timer.

Kristoffersen er ferdig med pressekonferanse, har avlevert dopingprøve og kommet seg opp til egen gullfest på Copperhill Mountain Lodge, drøye 15 minutter fra VM-stadion. Der gjør venner, familie, lagkamerater og støtteapparat seg klar til å feire gullgutten.

Når Kristoffersen ankommer holder han en tale og deler ut kake til festdeltakerne, før han selv tok seg en hamburger og hoppet på spinningsykkelen. Han hadde allerede rettet blikket mot søndagens slalåm

- Du sa at gullet var mot alle odds, og takker alle samarbeidspartnere utenom lagkameratene dine og landslaget. Hvorfor takker du ikke dem?

- Selvfølgelig er de en del av det også, men du må huske på at jeg var aktiv i ganske mange år før jeg kom på landslaget, og det er mange som glemmer de som var der for deg da. Det gjør ikke jeg, sier Kristoffersen til Dagbladet.

Det kommer få dager etter at Dagbladet skrev en artikkel om at Henrik Kristoffersen skaper uro og splittelser i landslaget. Kristoffersen skal etter det Dagbladet vet kreve å få trene mer på sine premisser, og har i perioder ikke ville trene med laget.

Han har den siste tida gitt flere drypp om at noe er galt, men han vil ikke gå inn i detaljer.

Etter VM-gullet fredag kveld i Åre kom Kristoffersen med nye drypp. Han sa blant annet at gullet var «mot alle odds». Og da snakket vi ikke om tro og vilje. For er det en ting Kristoffersen vil og gjør alt han kan for, er det nettopp å vinne. Han har en ekstrem vinnerskalle mange kan misunne ham.

Det fikk vi tydelig se rett etter at Kristoffersen hadde fått gullet. Da så han sin egen 2.omgang på storskjerm. Der ble han stående for å analysere hva han kunne gjort bedre. Det er det bare de ypperste vinnerskallene som gjør.

- Det er synd

Dagbladet spurte en rekke personer i støtteapparatet og en rekke av alpinistene om hva de tenkte om at Kristoffersen droppet å nevne det norske laget og lagkameratene da han takket viktige støttebrikker for gullet.

Det skjedde på seiersfesten på hotellet det norske laget bor på, før Kristoffersen påpekte at det viktigste for han var å takke de som hadde vært nærmest i alle år, men at han også takket landslaget og lagkameratene.

De eneste som ville svare var den fysiske treneren Lars Mæland og Leif Kristian Nestvold-Haugen.

- Det synd at han ikke takket oss, men jeg vet at Henrik innerst inne vet hvilken jobb det norske laget legger ned. Alle av oss vet hva vi har gjort og gjør. Hvis jeg hadde hatt Henrik på tomannshånd hadde han takket meg, og det tror jeg han hadde gjort med de andre også, sier Mæland til Dagbladet.

<strong>FEIRET MED KJÆRESTEN:</strong> Henrik Kristoffersen og kjæresten Tonje Barkenes sammen på gullfesten. Kristoffersen takket kjæresten for at hun alltid stiller opp for ham. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FEIRET MED KJÆRESTEN: Henrik Kristoffersen og kjæresten Tonje Barkenes sammen på gullfesten. Kristoffersen takket kjæresten for at hun alltid stiller opp for ham. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

- Er det rart at han ikke takker dere umiddelbart?

- Det er ikke noe jeg tenker på. Det viktigste for meg er at vi vant. Det er det desidert viktigste. Det smaker ekstremt godt å vinne VM-gull. Det er tolv år siden vi vant i storslalåm sist. For meg er det en lagseier, og jeg er ekstremt glad på Henriks vegne.

Mæland fortsetter:

- Henrik er ærlig på at han gjør alt han kan for å vinne. Det er det viktigste for ham. Det er han ærlig på og er det jeg liker veldig godt med ham. Så får vi andre støtte opp så han når det målet. Det føler jeg til en viss grad at vi har gjort i dag.

Leif Kristian Nestvold-Haugen har trent med Kristoffersen både før og under sesongen i år. Han er stolt av det lagkameraten fikk til fredag:

- Jeg tror Henrik setter pris på at jeg har vært med ham på trening. Det må du nesten spørre Henrik om. Jeg vet ikke hva han har sagt og fokuserer på mitt. Det kan hende han ikke mente det på den måten, og jeg håper og tror at han syns laget og vi lagkameratene har en verdi og har hjulpet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer