-  Synd vi ikke kjøpte Gamst

Martin Jol skulle gjerne hatt Morten Gamst Pedersen i Tottenham. Han angrer på at han ikke oppdaget nordmannen mens han fortsatt var i Tromsø.

-  Han er en typisk spiller som du må oppdage tidlig. Det gjorde ikke vi, dessverre, sier Martin Jol.

Det er Canal+ som i dagens sending bringer et intervju med Tottenhams manager. Når kommentator Øyvind Alsaker - som har gjort intervjuet - ber ham karakterisere Morten Gamst Pedersen (23), kommer lovordene strømmende:

-  Han er virkelig i gang med å bygge seg et godt rykte her. Vi har spilt mot Blackburn et par ganger, og jeg må si at jeg tror han kan bli en virkelig stor spiller.

Gamst Pedersen spilte mot Jols Tottenham seinest onsdag, i en kamp som endte 0- 0. Det samme ble resultatet i fjorårets serieavslutning, hvor 23-åringen også var på banen.

-  Fantastiske frispark

I løpet av de siste to åra har Tottenhams spillerstall gjennomgått massive utskiftninger. Martin Jol kom til klubben før fjorårssesongen, og var assistent for Jacques Santini fram til franskmannen forlot klubben i fjor høst. Da rykket nederlenderen opp til hovedjobben, og har fortsatt på byggingen av Nye Tottenham. En hel skokk av balløyas fineste talenter finnes nå på White Hart Lane.

Og det hadde altså ikke vært Jol imot å innlemme en finnmarking i laget Dagbladet har spådd som serietreer denne sesongen.

-  Hva er styrkene hans?-  Han er opplagt en intelligent spiller, veldig god på hodet, han er alltid i boksen og han har det de her i England kaller en «sweet» venstrefot. Cornerne og frisparkene hans er fantastiske. Han er flink til å starte i rom, han er rask og vanskelig å forsvare seg mot.

-  En spiller for Tottenham i framtida?-  Vel, jeg tror vi er litt seint ute nå, han er nok ikke lett å flytte på og de vil forlange mye for ham.

Jubileum

-  Fine ord, Morten?

-  Det er alltid hyggelig når folk sier sånt som dette. Det betyr jo at du har gjort det bra, sier Gamsten til Dagbladet.

-  Og det fine med komplimenter er at de gir deg noe å bygge videre på, for du må hele tida forsøke å jobbe videre med utviklinga. De tilbakemeldingene jeg har fått fra Blackburn går også på at jeg er blitt bedre siden overgangen.

Da han våknet 27. august 2004, var det hans første morgen som Blackburn-spiller. Det første halvåret måtte han tåle mye benkesliting, men fra januar og ut var han lagets største profil.

-  Blir fulgt

-  Det tok tid å venne seg til tempoet, og å finne seg til rette. Men det gjelder å jobbe, ta steg for steg, og så vil utviklinga komme. Slik håper jeg å fortsette også. Skal du bli nummer én, må du trene som om du er nummer to, sier Gamsten.

Før Blackburn sikret seg Tromsøs venstrekant var han koblet til flere andre storklubber, blant annet Manchester United. Og unge venstrekanter vokser ikke på trær. Derfor blir Premier League-suksessen lagt merke til av flere enn Martin Jol.

-  Jeg vet at det er klubber som har fulgt meg det siste året, ja. Og det er jo utrolig skøy, sier Gamsten, som ikke har noen planer om å forlate Mark Hughes\' klubb med det første.

-  Men på den annen side: Jeg ønsket meg jo ikke bort fra Tromsø heller. Ting kan skje fort i fotball.

 Se hele intervjuet med Martin Jol på Canal+ i forkant av kampen Tottenham- Chelsea, som har avspark i dag klokka 16.00.

MÅLTJUV: Morten Gamst Pedersen feirer nok en scoring.
SKRYTER: Tottenham-manager Martin Jol.
FAVORITT: Det ble målløst mellom Blackburn og Tottenham onsdag. Innsatsen til Morten Gamst Pedersen, som her bryner seg på Egdar Davids, fikk likevel fram lovordene hos Spurs-manager Martin Jol.