Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Syndebukk ble Viking-helt

STAVANGER (Dagbladet): Viking- Tromsø: 2- 1. I kamp etter kamp har publikum pepet mot Vikings Rikhardur Dadason. Han har bitt mobbingen i seg, og i går ga han svar på tiltale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vanvittig deilig å score to mål. Jeg har ikke brydd meg så mye om publikums reaksjoner, de har rett til å komme med sin mening, sier en glad «Rikki» til Dagbladet.

I går startet han på benken, men ble kastet inn etter få minutter fordi Erik Nevland pådro seg en lei leddbåndskade. Islendingen, som er sammen med en av Islands mest populære kvinner, en tidligere miss Island, har ikke vært like heldig med alt han har foretatt seg på fotballbanen i år.

«Rikki» har virket treg, misset med ballmottak og misbrukte et straffespark foran kravstore Viking-tilhengere. Slikt blir du ikke populær av i Stavanger.

- Publikums reaksjoner har vært urettferdige. «Rikki» har evnen til å dukke opp der han skal, han binder motspillere og er en viktig lagspiller, forklarer hjelpetrener Svein Fjælberg til Dagbladet. Og tallenes tale er klar: Dadason har ti mål, og ni målgivende pasninger - mest effektiv i tippeligaen!

Snart forsvinner Dadason til ingenmannsland i Stoke. I går ble han helt i Stavanger, og pipingen er glemt.

Tromsø presset

Men seieren mot Tromsø satt svært langt inne.

- Huff, vi ble helt overkjørt den første halvtimmen, sukker trener Benny Lennartsson. Sultne TIL-spillere herjet med et tamt Viking-lag, som igjen så ut til å være hemmet av et uforklarlig hjemmekompleks.

- Vi hadde god kontroll over Viking, men så begynte vi å tape duellene. Det var forferdelig bittert å tape poenget på overtid, med Viking vant nok fortjent, sier TIL-trener Terje Skarsfjord til Dagbladet.

Misbrukte sjanser

Etter pause veltet Viking-toktene mot et kjempende og sterkt presset Tromsø-forsvar. Særlig Morten Berre og Bjørn Berland kom til kjempesjanser, men hadde uante evner til å unngå å treffe mål med skudd og headinger.

Publikum hadde belaget seg på skuffende uavgjort, da Dadason plutselig skjøt i blinde etter et dårlig klarert frispark av TILs midtstoppere.

- Jeg bare klemte til og håpet det beste, det var utrolig deilig å se ballen gå under keeper, smiler Rikki Dadason.

Dermed har Viking endelig overvunnet et lammende hjemmekompleks etter stygge tap mot Rosenborg, Brann, Molde og Stabæk. Nå lukter siddisene seriemedalje og cupgull, og snart kommer kanskje også publikum tilbake til Stavanger stadion.

<B>HELT:</B> Richardur Dadason fikk i går sjansen da Erik Nevland ble skadd, og viste hvor viktig han er for Stavanger-laget.