Syndebukk slo tilbake

Lillestrøm-trener Uwe Rösler gjorde Robert Koren til syndebukk etter tapet for Lyn sist helg. Koren glemmer aldri sjokket han fikk ved å lese avisa etterpå.

LILLESTRØM (Dagbladet): I går slo Lillestrøm-juvelen tilbake med scoring og gnistrende midtbanespill i 2- 0-seieren over Viking. Men det skjedde med blandede følelser. For i den siste uka har han vært gjennom sin mest opprivende konflikt siden han kom til Lillestrøm.

-  Jeg var skuffa for at vi tapte for Lyn, og visste at jeg slapp mannen min da de scora. Men da jeg sammen med kjæresten leste avisa dagen etterpå, fikk jeg sjokk, sier Koren til Dagbladet.

Der fant han seg selv som syndebukk i Uwe Röslers intervjuer til pressen.

-  Noe sånt har jeg aldri opplevd før, sier han.

Banens beste

Dagen etterpå var det tid for oppklarende samtaler mellom den slovenske spilleren og den tyske treneren.

-  Med en gang vi så hverandre, skjønte vi at dette måtte prates om. Nå er saken ut av verden, men jeg kan aldri glemme det han sa, sier Koren.

I går var han banens bestemann på Åråsen. Og da vanket godordene fra sjefen.

VIL BEHOLDE KOREN: LSK-trener Uwe Rösler ønsker å beholde Robert Koren (t.v.) også etter kontrakten går ut etter 2006-sesongen. Her sammen med Pål Strand og Kasey Wehrman. Foto: Arnt E. Folvik
VIL BEHOLDE KOREN: LSK-trener Uwe Rösler ønsker å beholde Robert Koren (t.v.) også etter kontrakten går ut etter 2006-sesongen. Her sammen med Pål Strand og Kasey Wehrman. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

-  Robert er en svært viktig spiller for oss. Han har hatt en god sesong, var nede i en bølgedal de første to etter ferien, men spilte som jeg ønsket igjen mot Viking, sier Rösler, som ønsker å ha spilleren lengre i klubben enn det halvannet året han har igjen av kontrakten.

-  Om jeg frykter å miste ham? Ja, det gjør jeg alltid med gode spillere. Men Jan Åge (LSK-manager) vet at jeg vil ha ham med videre.

-  Vi får se. Dette er et steg i karrieren min, jeg vil forbedre meg, men jeg vet ikke hva som skjer i framtida, svarer Koren, som står med fire mål og sju målgivende hittil i år.

Viking-trener Roy Hodgson sa til pressen etterpå at Viking hadde fortjent seieren.

-  Vi så friskere og raskere ut enn dem utover i kampen. Og jeg er meget fornøyd med laginnsatsen, sier Hodgson.

-  Viking var best

Også toppscorer Egil Østenstad følte seg snytt over å dra hjem med null poeng.

-  Vi hadde fortjent ett, og kunne tatt tre. Jeg synes vi er best, bortsett fra i de første 15, sier veteranen.

Det er Uwe Rösler helt uenig i:

-  Det første kvarteret spilte

vi svært godt mot et av Tippeligaens topplag. Og vi skapte flere

sjanser enn dem resten av kampen også. Jeg synes vi fikk igjen det vi la ned av innsats her, sier Rösler.

SKJELTE UT KOREN: Uwe Rösler ga Robert Koren skylda sist. I dag var han fornøyd.